Mener Premier League-klubbene er i krig mot spillerne

Mens corona-krisen herjer sykehusene i England, pågår en intens drakamp mellom de mektige Premier League-klubbene og deres mest verdifulle ansatte.

Publisert:
Artikkelen er over tre år gammel

– Problemet er at det er en mangel på tillit mellom klubbene og spillerne. Klubbene er avhengig av at de tar kutt i spillerlønningene. Spillerne føler på sin side at de er blitt presset til å ta kutt fra klubbene på bakgrunn av sosial samvittighet, mens den egentlige årsaken er at klubbene vil spare penger, sier fotballkorrespondent i New York Times, Rory Smith.

Den pågående corona-krisen har satt Premier League under press. Verdens rikeste fotball-liga betaler også de høyeste spillerlønningene, og de har derfor blitt et åpenbart mål for kritikere som hevder at også de bør bære sin del av den sosiale byrden.

Noen klubber har permittert lavtlønte ikke-spillende ansatte, men har ikke mulighet til å gjøre det samme med spillere som tjener titalls ganger mer.

Nå er det stor rift rundt hvem som skal bære den største regningen for coronaviruset i fotballen: klubbene, spillerne eller samfunnet.