England tabbet seg ut - Nederland til finalen i Nations League

(Nederland – England 3–1) Nederland er klare for finalen i Nations League mot Portugal. Men det er Matthijs de Ligt (19) – kanskje sommerens heteste salgsobjekt for europeiske storklubber – det snakkes om etter dramaet mot England.

Nederland vant på engelske forsvarstabber. Men det startet trøblete for laget til Ronald Koeman. Takket være Matthijs de Ligt. Han havnet i fokus både på godt og vondt.

Først både vondt og klønete. De Ligt så desorientert ut – bommet på et tilsynelatende enkelt mottak – og mistet ballen til Marcus Rashford. I neste øyeblikk klippet han ned England-spissen.

Rashford tok straffen selv. Jasper Cillessen ble fintet ut. 1–0 til England.

SCORINGEN: Matthijs de Ligt har headet inn utligningen mot England og jubler. Foto: RAFAEL MARCHANTE / X01620

les også

Van Dijk & co gjenreiser Nederlands stolthet

Men De Ligt kom tilbake og ordnet opp for tabben. Etter 73 spilte minutter stanget han en corner i mål til 1–1. Det var kraftfullt, presist og vakkert gjort.

Da dramaet i Guimaraes gikk til ekstraomganger - og Nederland var hakket friskere enn England - fikk de usedvanlig god hjelp da de tok ledelsen 2–1. John Stones rørte det til, og presset av innbytter Quincy Promes, beinet Kyle Walker ballen over keeper Jordan Pickford i eget mål.

Men gavepakkene var ikke ferdig utdelt. Ross Barkley gjorde en kjempefeil i eget forsvar. Promes avsluttet enkelt i mål til 3–1.

Matthijs de Ligt er omtalt som årets store sensasjon. Bare 19 år gammel sto han frem som hærføreren da Ajax sjarmerte de fleste i Champions League. Finaleplassen glapp riktignok på overtid mot Tottenham til bitre tårer i Amsterdam Arena.

les også

Hat trick av Ronaldo – Portugal til finalen i Nations League

Men den blonde og fysiske sterke nederlenderen tar neppe en ny sesong i Ajax. Det skal ikke ha manglet på tilbud om klubbskifte. Manchester United skal være veldig interessert. Men manager Ole Gunnar Solskjær er ikke alene. Hovedrivalen Liverpool, PSG og Barcelona skal også ha meldt seg på i kappløpet.

De Ligt startet altså svakt mot England. Og han hang heller ikke med da Rashford fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen minutter etter straffescoringen. Men ble reddet av lagkameraten Denzel Dumfries som blokkerte skuddet.

England kom til sluttspillet i UEFA-nyvinningen Nations League med fem seiere på rad. Det så ut som de skulle fortsette på den fine statistikken da innbytter Jesse Lingard feide ballen i mål syv minutter før slutt av ordinær tid.

Men England fikk ikke juble lenge. VAR avslørte ham med en hårfin offside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder