FORLATER SARPSBORG: Geir Bakke har fått ny jobb. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Geir Bakke ny LSK-trener

Geir Bakke (50) er enig med Lillestrøm om å bli klubbens nye hovedtrener. Romerikingen har skrevet under på en kontrakt ut 2024-sesongen.

 • Joachim Baardsen
 • Trond Johannessen

LSK rykket ned fra den øverste divisjonen for første gang siden opprykket i 1974.

– Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn på. Folk er ærgjerrige og revansjesugne. Sannsynligvis er det også en sunn form for desperasjon i spillergruppa, at de ønsker å jobbe steinhardt for å vise at man egentlig hører hjemme et annet sted enn i OBOS-ligaen. Den jobben synes jeg virker inspirerende, sier Geir Bakke til lsk.no.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

les også

LSK-veteraner i sjokk: – Det sykeste jeg har sett

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Jeg har både foreldre og søsken som bor i Lillestrøm, så jeg føler en viss tilhørighet, sier mannen som er vokst opp i Rælingen, rett ved Lillestrøm.

– Vi er veldig fornøyde med å få Bakke på plass. Det har vært en prosess siden nedrykket var et faktum. Vi ville finne en hovedtrener som skulle være med på å gjenreise LSK. Bakke var øverst på listen. Vi er veldig glad for å få ham på plass, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK til VG.

les også

Lønnskutt og økonomisk smell i LSK – styrelederen taus om Nordlies fremtid

BRUTAL SLUTT: Thomas Lehne Olsen og LSK mistet en 4–0-ledelse mot Start i den siste kampen. Etter 4–3-seier ble det 5–5 sammenlagt og nedrykk. Foto: Terje Pedersen

– Bakke går fra Eliteserien til Obos-ligaen. Hvordan har arbeidet med å få Bakke til klubben vært?

– Det er en spesiell situasjon. Han har vært med på å bygge opp Sarpsborg med de gode folkene som er der. Jeg har hatt Geir Bakke som trener selv da jeg var ung. Og han er fra Romerike. Jeg vet hvor mye han brenner for å være med på å bygge noe bra i Lillestrøm Sportsklubb. Jeg visste at driven hans var der. Så handler alt om timing. Nå virker den åpenbart bra. Samtidig må jeg honorere Sarpsborg for smidigheten de har vist i denne prosessen, sier Mesfin.

Bakke har ledet Sarpsborg 08 de fem siste sesongene. Det har ført til følgende plasseringer: 11, 6, 3, 8 og 12.

Nå får Bakke oppgaven med å forsøke å ta Lillestrøm tilbake til Eliteserien, etter årets nedrykk.

Svenske Jörgen Lennartsson trente laget denne sesongen, men han fikk sparken da det endte med nedrykkskvalifisering. Tom Nordlie fikk jobben med å prøve å redde LSK i møtene med Start, og det så veldig lyst da et kvarter gjensto av returoppgjøret. Men tre kjappe baklengsmål førte til at LSK rykket ned for første gang siden opprykket i 1974.

Tom Nordlie uttrykte før kval-kampene et ønske om å bli med videre neste sesong. Det skjer altså ikke.

les også

Start-supportere gikk glipp av opprykket: – Aldri gå før det er slutt!

KORT VISITT: Det ble bare to LSK-kamper på Tom Nordlie denne gangen. Foto: Terje Pedersen

Sarpsborg 08s styreleder Cato Haug fikk vite om LSKs henvendelse for to dager siden. Han takker Geir Bakke for å ha tatt klubben til to cupfinaler, bronse i serien og europacupspill.

– Han har gjort en formidabel jobb, og vi vet at Rosenborg var på banen i fjor, men da ble han hos oss. Nå var han ærlig på at han var usikker på hva han skulle si til spillergruppen for å ta laget et steg videre, sier Haug.

– Det er jo ikke slik at vi sitter igjen med brukket rygg. Vi har lagt planer fremover, har et godt team som overtar de neste ukene og nå skal vi starte prosessen med å finne en ny trener. Jeg tror at vi er blitt en ganske attraktiv klubb.

Han bekrefter at Bakke benyttet seg av en «exitmulighet» han hadde i kontrakten, men vil ikke kommentere om LSK må betale penger for å løse ut sin nye trener.

– Bakke har et nært forhold til sportssjef Thomas Berntsen. Du er ikke redd for å miste han også?

– Nei, vi har ingen signaler på det, selv om det skal sies at vi ikke hadde noen signaler på at Geir skulle forsvinne heller for noen dager siden. Men mitt inntrykk er at Thomas er supermotivert foran en ny sesong.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. Lennartsson fikk sparken i LSK – Nordlie nærmer seg LSK

 2. Geir Bakke-prisen var på tre millioner – Lillestrøm betaler null

 3. Disse kan være aktuelle for de ledige trenerjobbene i Eliteserien

 4. «Nordlie spesial» – men ingen kvalik-helt

 5. Tom Nordlie ny LSK-trener: – Utrolig god motivator

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder