USIKRE TIDER: Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbunds lokaler på Ullevaal stadion forrige måned. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

NFF: Planlegger ikke for skjebnekampen mot Serbia

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund tror EM i fotball blir utsatt. Alle planer for en playoffkamp mot Serbia er skrinlagt.

  • Øystein Hernes
  • Jostein Overvik

Artikkelen er over 72 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det melder NFF i en pressemelding fredag formiddag.

Til NTB sier Bjerketvedt at han ønsker å rydde all tvil av veien knyttet til kampen mellom Norge og Serbia som skulle vært spilt på Ullevaal 26. mars.

– NFF forholder seg lojalt til myndighetenes pålegg og restriksjoner og tar sin del av ansvaret for den situasjon landet er i. Det betyr at vi ikke planlegger for landskamp på Ullevaal den dagen. Det har vi gitt UEFA beskjed om, med referanse til norske myndigheter. sier Bjerketvedt.

Ikke tema

På spørsmål om det kan være mulig å avvikle kampen etter at arrangementsforbudet utløper 26. mars, svarer Bjerketvedt at «det er ikke et tema».

Fotballforbundet viser i en pressemelding også til at norske spillere som kommer til Norge for skulle spille fotball, automatisk vil bli underlagt 14 dagers karantene.

Tirsdag skal UEFA ha møte med alle de 55 nasjonale forbundene for å avgjøre hva som skal skje med omspillskampene og de europeiske turneringene framover. Bjerketvedt sier han tror det blir svært lite fotball i ukene som kommer.

– Jeg tror alt blir utsatt, sier generalsekretæren, og viser da også til EM-sluttspillet, som etter planen skal starte i Roma 12. juni.

Utsettelser

Han presiserer at det ikke er tatt noen beslutning, men at logistikken ikke går opp, og at det er bakgrunnen for spekulasjonen om at all fotball i europeisk regi blir utsatt.

– Det er med utgangspunkt i at det ikke er datoer å flytte til, sier han til NTB.

Allerede fredag ble det klart at kampene i Champions League og europaligaen som skulle vært spilt neste uke, er avlyst, ifølge en melding fra UEFA.

(VG/NTB)

Mer om

  1. Norges Fotballforbund (NFF)
  2. Herrelandslaget fotball
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Dansk avis: UEFA har avbestilt EM-hoteller

  2. Norges skjebnekamp utsatt: – Trygge på at det blir playoff til høsten

  3. Landskampen mot Serbia spilles trolig i juni

  4. NFF ville holde søknad om EM-fest hemmelig

  5. All fotball og skisport i bredden blir stoppet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder