STORTALENT: Det spørs om Fulham klarer å beholde Ryan Sessegnon uansett om de rykker opp eller ei. Foto: ED SYKES / REUTERS

Tror Fulham tar seg til «milliardkampen»: - Playoff er bingo

Fulham ble servert en gyllen sjanse til å sikre direkte opprykk, men skuslet den - og potensielt flere milliarder kroner - bort. Championship-ekspert Eirik Aase tror likevel Stefan Johansen & Co. rykker opp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er fredagens oddstips

– Vi er skuffet fordi vi misbrukte en fantastisk sjanse til å vinne, men slik er fotballen. Vi spilte ikke bra nok, enkelt og greit, og kan ikke være fornøyde med det, sier Fulham-sjef Slavisa Jokanovic til Sky Sports.

Hans mannskap ble plutselig servert muligheten til direkte opprykk da Cardiff spilte 0–0 mot Reading, men samtidig gikk Fulham på et 1–3-tap mot Birmingham City, nummer 19 i Championship.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Det var klubbens første tap siden desember, og istedenfor direkte opprykk må Stefan Johansen & Co. gjennom playoff-rundene der ett av fire lag tar seg til Premier League.

Først skal Fulham spille mot Derby over to kamper. Vinneren der spiller mot vinneren av Middlesbrough og Aston Villa i playoff-finalen, som ofte omtales som «milliardkampen».

VG spådde Championship

I 2016 estimerte Deloitte at et Premier League-opprykk er verdt minst 170 millioner pund, eller nærmer 1,9 milliarder kroner.

– Playoff er bingo, bare se på i fjor. Da hadde jeg tro på Fulham etter en god vårsesong, men så ble det noen jevne kamper, sier Eirik Aase, som drifter Championship Norge, til VG.

I fjor røk Fulham 2–1 sammenlagt mot Reading, men det var til slutt Huddersfield som vant kampen om opprykk.

les også

Nedrykksdrama: Southampton rotet bort seieren på overtid

– Alt kan skje, men hvis jeg må velge et lag denne gang, blir det Fulham. De har vært det klart beste laget på vårsesongen, sier Aase.

– Men de møter et Derby-lag som er gode defensivt og som kan gjøre laget frustrert. Det kommer til å bli jevnere enn folk tror, spår Championship-eksperten, som rangerer Fulham som favoritt, Derby som underdog og Middlesbrough og Aston Villa som likeverdige mellom de to førstnevnte.

VGs tips: Under 2,5 mål

Dette er to lag som ikke har hatt trøbbel med å score i det siste. Derby har laget mål i ni siste hjemmekamper – og minst tre mål i de fire seneste. Fulham har scoret i 24 strake ligamatcher. Og har spiller for spiller kanskje det beste laget.

Men med så mye på spill er det er sannsynlig denne første kampen blir «lukket», at lagene blir engstelige for å slippe inn mål. Det er vårt forslag til 1,60 i odds.

Spillstopp er kl. 20.40, og kampen vises på Viasport 1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder