MER JUBEL? Her feirer Ståle Solbakken for cuptriumf i fjor. Kan han feire tredjeplass i ligaen i år?
MER JUBEL? Her feirer Ståle Solbakken for cuptriumf i fjor. Kan han feire tredjeplass i ligaen i år? Foto: Bjørn S. Delebekk

Nervepirrende sesongavslutning for Solbakken: – Ikke bare å hente hjem tredjeplassen

FOTBALL

Etter en tidvis bedrøvelig sesong ser FCK-trener Ståle Solbakken lyst på de to siste kampene, der det blir en dramatisk bronsekamp mot Nordsjælland.

Publisert:

• Her er fredagens oddstips

Den norske suksessmanageren skulle nok aller helst ha kjempet om gullet, men avstanden opp til Midtjylland og Brøndy (begge 79 poeng) er for stor med to kamper igjen å spille.

Istedenfor ligger det an til en skikkelig kamp om Superliga-bronsen, der FC København har tatt igjen forspranget til Nordsjælland og er foran på målforskjell (begge har 59 poeng). I den aller siste kampen møtes nettopp de to.

– Vi har vært mye bedre enn Nordsjælland etter jul, men det er ikke dermed sagt at vi bare henter hjem tredjeplassen, sier Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

De to lagene møtes mandag, men fredag venter en minst like tøff oppgave når gulljagende Midtjylland står på motsatt banehalvdel.

– Det blir sannsynligvis en finale i Farum (der Nordsjælland spiller), men først og fremst må vi ha fokus på fredag. Så tar vi forhåpentligvis tredjeplassen mandag, sier Solbakken.

En tredjeplass betyr at laget går inn i Europa Leagues første kvalikrunde, men da er laget nødt til å ta poeng de to siste kampene. I Superligaens mestergruppe, der de seks beste fra grunnspillet ender opp, startet FCK med seier, to tap, tre seirer, men har bare ett poeng på de siste to.

– Er dere for ujevne? spør tipsbladet.dk.

– Nei, det er vi ikke. Vi har nærmest utelukkende spilt gode kamper, så det er litt dumt. Vi var ikke gode mot Aalborg (0–1-tap), men ellers har vi spilte seks-syv gode kamper, og det kan man ikke kalle for opp og ned. Jeg er veldig tilfreds med denne delen av sesongen i sin helhet, sier Solbakken.

VGs tips: Uavgjort

Nå gjelder det virkelig for Ståle Solbakkens menn. FCK kommer fra én uavgjort og ett tap etter tre strake seirer, og kniver om den viktige 3. plassen à poeng med Nordsjælland.

Fredag er det Midtjylland som står på motsatt banehalvdel, og de jakter på sin side å knerte ligatittelen fra Brøndy. Er bare bak på målforskjell, men er i bedre form. Kommer fra en råsterk 1-0-seier borte mot Brøndby, og FCK-kampen kommer trolig til å bli en tett og jevn batalje.

Vi lander på et uavgjortspill til 3,25 i odds, der spillstopp er 17.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om