IVRIG: Rune Almenning Jarstein på trening. Det skal fortsette selv om landslagskeeperen nå skal ut i tre uker sommerferie. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Jarstein vil spille til 40: Tar to dagers treningsferie

Han vil spille til han er 40 år. Rune Almenning Jarstein (33) er forberedt på at det kommer til å kreve innsats. Landslagskeeperen tar nesten ikke treningsferie denne sommeren.

Publisert:

– Jeg har fått streng beskjed om å ta fri. Så jeg får ta torsdag og fredag av. Så får vi se videre, sier Jarstein med en latter til VG. Landslagssamlingen avsluttet sesongen hans. Men ikke treningsiveren.

Selv om det blir ferie i både Norge og utlandet i tre uker fremover, planlegger han på ingen måte å ligge på latsiden inntil Hertha Berlin-spillerne samles igjen 28. juni.

les også

Semb om Martin Linnes: – Norges mest undervurderte spiller

– Jeg er ikke så flink til å holde meg unna. Så det blir nok en del trening ja. Men jeg får prøve å slappe av litt. Det blir løping og styrke. Jeg skal også ha to-tre øker med skuddtrening før jeg drar tilbake, sier Jarstein.

Han mener det blir godt å «hvile hodet litt» fra kampene, men kroppen skal få sitt. Også i de to ferieukene før landslagssamlingen trente Jarstein fire økter med keepertrening og la ned mye fysisk.

– Det går ikke an å prestere på landslaget hvis du kommer fra to uker med hvile, mener han etter å ha spilt en full kamp på Island lørdag. Mot Panama på Ullevaal onsdag delte Sten Grytebust og Ørjan Nyland på keeperjobben.

Jarstein kom som reservekeeper til Hertha Berlin i 2014,. Han har utviklet seg enormt på å ta plass i Bundesliga. I april skrev Almenning Jarstein en ny avtale helt frem til sommeren 2021. En kilde antyder til VG at den nye årslønnen ligger mellom 10 og 15 millioner kroner. Det vil ikke keeperen ikke kommentere, men sier:

– Kontrakten er en del bedre. Jeg var aldri i tvil. Jeg trives godt, har tillit, føler at jeg kan utvikle meg videre i Berlin, og er godt fornøyd med å få tre år, sier han og tenker enda tre sesonger lenger frem.

les også

Rørt Buffon takket for seg i Juventus: – Tidenes beste keeper

Landslagets keepertrener Frode Grodås sto sin siste landskamp nær 38 år gammel. Jarstein er klar for å sette aldersrekord for en norsk målvakt. Keeperen vil spille til han er 40 år. Kanskje ryker Frode Johnsens landslagsrekord – 39 år, 6 måneder og 28 dager – i 2024.

– Målet er å spille til jeg er 40, sier han. Eksemplene er mange på at det går an.

Keeperlegenden Gianluigi Buffon er 40 år. Hans italienske forgjenger, Dino Zoff, var 40 år da han ble verdensmester, mens Peter Shilton også sto i Englands VM-bur som 40-åring. Pat Jennings voktet på sin 41-årsdag målet til Nord-Irland i VM. Colombia-keeper Faryd Mondragón ble tidenes eldste VM-spiller da han kom inn som 43-åring i VM i 2014.

– Jeg føler at kroppen er min er fin. Du må leve som en toppidrettsutøver både med kosthold, søvn og trening. Desto eldre du blir, desto viktigere blir det å trene godt, sier han.

Bundesliga-sesongen endte med 6–2-tap for RB Leipzig hjemme på Olympiastadion i Berlin. Det har snart gått en måned. Mem avslutningen svir fortsatt for er ærgjerrige Jarstein.

– Det irriterer meg fortsatt. Det er ikke morsomt å avslutt med to tap og ni baklengs. Klart kjedelig. Men nå tenker jeg fremover.

Langt fremover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder