MELDTE OM TYVERI: Panamas lag under landskampen for menn mellom Norge-Panama på Ullevaal stadion. Foran fra venstre. Amando Cooper., Anibal Godoy, Jose Luis Rodriguez, Edgar Joel Barcenas, og Roman Torres. Bak fra venstre Gabriel Gomez, Blas Perez, Eric Davis, Jaime Penedo , og Fidel Escobar. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

VM-spillere rundstjålet i Oslo: – Panama er selv ansvarlig

Samtidig som VM-klare Panama ble slått 1–0 av Norge på Ullevaal fikk spillerne besøk av frekke tyver på hotellet i Nydalen. Tre hotellrom ble robbet. Norges Fotballforbund beklager det som har skjedd, men sier de ikke har ansvaret.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– En kjedelig sak, men dette er dessverre en del av virkeligheten, sier Svein Graff - landslagets mediesjef - til VG. Han er klar på at Panamas VM-tropp har et selvstendig ansvar. Ifølge Graff er det vanlig at Norges motstanderlag bor i Nydalen etter at de selv har booket hotellet. Panama betaler også selv for oppholdet.

– Panama er selv ansvarlig for hotell og sikkerhet. Det har vært tyveri fra tre hotellrom. Politiet etterforsker dette på vanlig måte, opplyser Graff.

Politiet i Oslo bekreftet i natt at de hadde fått melding om at enkelte spillere på Panamas landslag er frastjålet verdisaker fra hotellrommene sine i Nydalen.

– Vi har vært på stedet siden midnatt og jobber med å sikre spor. Det skal være stjålet verdisaker fra flere enn ett rom, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG natt til torsdag.

les også

Hysje-Kings frekke Tufte-svar: – Olaf hvem?

Politiet fikk melding om tyveriene fra Radisson Blue i Nydalen klokken 23.19 onsdag kveld.

– Vi er i kontakt med de berørte spillerne og jobber med å avhøre dem. Det er noen utfordringer siden vi ikke snakker samme språk og det er på natten, opplyste Hekkelstrand.

Han kunne ikke si hvilke konkrete spor de gikk etter i natt.

Panama er allerede torsdag formiddag på tur ut av Norge. De reiser nå videre til Russland hvor de åpner VM mot Belgia i OL-byen Sotsji 18. juni.

les også

Johansen feiret med datteren Sophia (2): – Koselig

Visepresidenten i det panamanske forballforbundet, Ramón Cardoze, sa i natt til TV-stasjonen Telemetro at det var rommet til lagkaptein Román Torres (Seattle Sounders) og José Calderón (Chorrillo FC) i tillegg til rommene til Jaime Penedo (Dinamo Bucarest) og Armando Cooper (Universidad de Chile) som hadde fått ubudne gjester på besøk.

Ifølge Cardoze har tyvene fått med seg 3000 dollar i kontanter, cirka 20.000 norske kroner, og seks eller sju klokker.

Fotballforbundet i Panama (Fepafut) melder på Twitter at det har vært innbrudd på tre rom. De skriver også at det norske politiet var på plass for å skaffe seg informasjon om hendelsen.

– NFF stiller med en egen attaché som følger alle lag som gjester oss. Denne personen var sammen med laget på Ullevaal under kampen, opplyser mediesjef Graff.

Vaktleder Sara Fredriksen på Krimvakten i Oslo politidistrikt, sier til VG like over 06 at de ikke har fått verifisert antall rom.

– Men vi vet det er snakk om flere rom som tilhører spillerne og at inbruddene trolig har funnet sted mens de var på Ullevål stadion, sier hun.

Ifølge panamanske medier skal spillerne ha besøkt skadede Alberto Quintero like før de oppdaget tyveriene på rommene.

Operasjonslederen bekrefter til NTB at innbruddet fant sted i tidsrommet spillerne var på Ullevaal stadion.

– Jeg har dessverre ingen kommentar, melder direktør Kristine Tonning ved Radisson Blu Hotel Nydalen til VG. Hun henviser til politiets etterforskning.

Den panamanske sportsavisen RPC la ut dette bildet på sin Twitter-konto i natt:

Ifølge Svein Graff har også det norske fotballandslaget opplevd å bli robbet på bortebane. Det skal ha skjedd i forbindelse med kampen mot Sør-Afrika i Rustenburg for ni år siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder