SKADETRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten mange spillere også mot Southampton. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Ingen spillere tilbake for Solskjær: – Tar ingen sjanser

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) må klare seg uten en lang rekke spillere også i lørdagens kamp mot Southampton. Men han bekrefter at Marcus Rashford (21) er frisk nok til å starte.

– Vi skal ha vår siste treningsøkt i dag, men vi tar ingen sjanser. Kanskje med Anthony Martial, men jeg tror han trenger noen dager til før han er klar, så troppen vil trolig se lik ut som den gjorde på onsdag, sier Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Det betyr at han fortsatt mangler nøkkelspillere som Jesse Lingard, Ander Herrera, Juan Mata, Nemanja Matic og – etter alt å dømme – nevnte Martial. Solskjær sier at han vil ta en endelig avgjørelse om troppen fredag kveld.

les også

Hevder Solskjær er eneste kandidat til United-jobben: – Bare et tidsspørsmål

Nordmannen hadde likevel noen gode nyheter å komme med: Marcus Rashford, som startet på benken mot Crystal Palace på grunn av en ankelskade, kommer trolig til å starte mot Southampton.

– Han kjente det fortsatt på onsdag kveld, men han blir klar. Jeg kommer sannsynligvis til å starte med ham, sier Solskjær, som under første del av pressekonferansen ikke fikk spørsmål om disse rapportene fra engelsk presse om jobbfremtiden hans:

United er godt skodd på spissplass, for Rashfords konkurrent Romelu Lukaku viste fin form og scoret to mål i midtukekampen.

– Jeg er sikker på at de to målene kommer til å gi ham mye selvtillit. Forhåpentligvis scorer han igjen. Romelu, Marcus, eller Alexis Sánchez, uansett hvem som spiller på topp, så kommer de til å score mål, sier Solskjær.

Han bekrefter for øvrig at kaptein Antonio Valencia kan være på vei bort fra klubben til sommeren. Kontrakten hans utgår ved sesongslutt, Manchester United har en opsjon om ett års forlengelse, men Solskjær antyder at den neppe vil bli tatt i bruk.

– Han er en av Premier League-mesterne som er igjen i garderoben, men jeg er ikke sikker på om klubben og Antonio kommer til å bli enige om neste år. Det kommer an på om han kommer seg tilbake på banen i løpet av de neste månedene, sier Solskjær om den skadde kapteinen.

les også

Romelu Lukaku til VG: Hyller Solskjærs ærlighet

Lørdag ettermiddag er Southampton motstander. Laget fra Sør-England ligger bare to poeng over nedrykksstreken.

– Vi har sett nøye på dem. Du må tenke to eller tre kamper frem i tid. De fikk en stor seier mot Fulham, sier Solskjær, som roser deres manager Ralph Hasenhüttl:

– Han gjorde det veldig bra da han kom inn. De hadde en tøffere peroide i februar, men de har selvtillit etter å ha slått Fulham. Vi må tilbake til vinnersporet på hjemmebane og fokusere på det vi kan forbedre.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder