Bekreftet: Zinédine Zidane blir ny Real Madrid-manager

Den populære franskmannen returnerer til Madrid, og erstatter Santiago Solari som klubbens manager. Det bekrefter Real Madrid på sin egen hjemmeside.

 • Mats Arntzen
 • Sindre Øgar
 • Christina Paulos Syversen
 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Der skriver hovedstadsklubben at Zidane har signert en kontrakt som strekker seg til juni 2022.

Marca skriver at Zidane skal ha blitt overbevist etter to telefonsamtaler fra Florentino Pérez.

Det kan være et signal om at Zidane får frihet til å gjøre de endringene i spillertroppen som han ønsker, noe som skal ha vært mye av årsaken til at han forlot klubben i mai i fjor.

Ifølge Independent får Zidane om lag tre milliarder kroner å handle for i sommer.

– Jeg føler at det er vanskelig å fortsette å vinne. Og fordi jeg er en vinner, så drar jeg, sa Zidane da han forlot klubben i mai, ifølge ESPN.

– Han insisterte på å beholde Cristiano Ronaldo og selge Bale, og presidenten gjorde det motsatte. Zidane ville også signere flere spillere og kvitte seg med andre, men fikk det ikke som han ønsket. Derfor bestemte han seg for å dra, hevdet tidligere Real Madrid-president Ramón Calderón ifølge Daily Mail, i januar.

VGs fotballjournalist Trond Johannessen, som følger internasjonal fotball tett, spår at Real Madrid nå kommer til å jakte de største fiskene i dammen.

– Real Madrid er en klubb som knapt har kjøpt noen spillere de siste årene. De har åpenbart satset mye på egne og unge spillere. At de henter Zidane er nok et betydelig tegn på at de kommer til å vise muskler på overgangsmarkedet i sommer.

– Pérez og Zidane har alltid hatt et nært forhold. Det er en klubb som må bygges på nytt, og det er tydelig at de mener at Zidane er mannen til å gjøre det.

CHAMPION: Zinédine Zidane poserer med Champions League-trofeet 26. mai i fjor, etter finaleseieren over Liverpool. Foto: GENYA SAVILOV / AFP

Santiago Solari fikk dermed bare 133 dager i stolen som Real Madrid-manager, men klubben opplyser i pressemeldingen at Solari har blitt tilbudt å fortsette i en annen rolle i klubben.

– Real Madrid setter pris på jobben Santiago Solari har gjort. Hans dedikasjon og lojalitet har vist at denne klubben er som hans hjem, skriver klubben i en pressemelding.

les også

Mourinho ryktes til Real Madrid-retur: – En risiko

Dermed har Real Madrid hatt tre ulike managere denne sesongen. Sist gang det skjedde i den spanske hovedstadsklubben var i 2004/2005-sesongen.

José Antonio Camacho var ferdig allerede 20. september 2004. Mariano García Ramón tok over. Han hadde jobben i 101 dager til han ble erstattet av Vanderlei Luxemburg 30. desember 2004.

Zidane ledet Real Madrid til tre strake seirer i Champions League fra 2016 til 2018, og han tok ligagull med klubben i 2016/17-sesongen.

Spillergruppen skal ha reagert med overraskelse og tilfredshet over nyheten at Zidane returnerer til klubben. Spillerne skal ha fått beskjeden etter å ha forlatt treningsfeltet i formiddag. Både spillere og medlemmer av støtteapparatet skal ha blitt overrasket og ikke ha forventet denne avgjørelsen, skriver Sport.

– Veldig bra for Real Madrid at Zidane endelig har akseptert jobben og dermed avbrøt det ventende skipsforliset med Mourinho, skriver tidligere Real Madrid-president Ramón Calderón på Twitter.

– Dårlig nytt for Bale

Nyheten ble bekreftet etter at Real Madrid hadde hatt styremøte klokken 18 mandag kveld.

– Dette kan bety vanskeligheter for Gareth Bale. Han tilpasset seg ikke bra under Zidane. Sergio Ramos vil gjenvinne autoriteten sin. Zidane ønsker spillere som (Eden) Hazard, og kanskje til og med (Christian) Eriksen. Han vil bli gitt all sportslig makt. Og alle ting han foreslo i sommer, som Pérez ikke ville gjøre, det meste vil bli gjort nå, sier den spanske journalisten Guillem Balague i en video publisert på hans egen Twitter-profil.

TV-programmet El Chiringuito de Jugones, som var først ute med å melde nyheten tidligere i dag, er samme TV-kanal som breaket nyheten om Cristiano Ronaldos overgang fra Real Madrid til Juventus i fjor sommer. Programleder Josep Pedrerol skal ha et svært godt forhold til Real Madrid-president Florentino Pérez.

les også

Bale-agent til angrep på Madrid-fansen: – En skam

Madrid-avisen Marca meldte tidligere mandag at samarbeidsklimaet mellom Solari og deler av garderoben er «umulig».

Solari har gjort det klart at han vil gjøre ting på sin måte, og det har ikke vært spesielt godt nytt for profiler som Isco, Marcelo og Gareth Bale – som alle har slitt med spilletid.

Heller ikke Toni Kroos eller Marco Asensio skal ha et spesielt godt forhold til Solari, ifølge Marca.

Slik så det ut da Zidane ga seg i Real Madrid-jobben for under ett år siden:

Real Madrid har hatt en fryktelig sesong, og ligger bare som nummer tre i La Liga, tolv poeng bak ligaleder Barcelona. Like ille som poengavstanden er målforskjellen: Real Madrid har kun femten plussmål i ligaen, og har bare scoret 47 mål på 27 kamper.

For en knapp uke siden ble hovedstadslaget ydmyket av Ajax i åttedelsfinalen i Champions League.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Zinedine Zidane
 3. Real Madrid CF
 4. La Liga

Flere artikler

 1. Fotballekspert overrasket over Zidanes valg: – Han har alt å tape

 2. Mourinho ryktes til Real Madrid-retur: – En risiko

 3. Real Madrid-presidenten hyller Martin Ødegaard

 4. Bale-agent til angrep på Madrid-fansen: – En skam

 5. Isco og Bale reddet Zidanes comeback for Real Madrid

Fra andre aviser

 1. Zidane klar for Real Madrid - får 3,5 milliarder å handle for

  Aftenposten
 2. Fem dager etter at dette bildet ble tatt, kom sjokket. Siden har alt gått nedover for Real Madrid

  Aftenposten
 3. Fem dager etter at dette bildet ble tatt, kom sjokket. Siden har alt gått nedover for Real Madrid

  Fædrelandsvennen
 4. Tidligere Real Madrid-president døde av koronaviruset

  Bergens Tidende
 5. Tjærnås: «Zidane-comebacket kan bety at Ødegaards retur til Real Madrid blir utsatt»

  Aftenposten
 6. Tidligere Real Madrid-president døde av koronaviruset

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder