LAGET STRAFFE: Ole Gunnar Solskjær takker Fred (t.v.) for kampen etter 2–0-tapet mot Arsenal. Brasilianeren var involvert i straffesituasjonen til Alexander Lacazette. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Solskjær med dommerkritikk: – Kommer til å bli skuffet

LONDON (VG) (Arsenal – Manchester United 2–0) Ole Gunnar Solskjær (46) mener Manchester United fikk et ufortjent straffespark imot seg da han tapte sin første Premier League-kamp i jobben.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Alexandre Lacazette gikk i bakken i sekstenmeteren etter 68 minutter, på stillingen 1–0, og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket. Hans vurdering var at Uniteds midtbanespiller Fred hadde felt den franske spissen.

Det er Solskjær uenig i.

– Dommeren kommer til å bli skuffet når han ser det, for jeg synes ikke det er straffe, sier nordmannen etter sitt første tap som Manchester United-manager.

les også

Solskjær tapte sin første Premier League-kamp som United-manager

– Jeg mener at det ikke er straffe. Men dommeren tok den avgjørelsen. Jeg mener at det ikke er nok kontakt til at det fortjener et straffespark, utdyper Solskjær til VG på pressekonferansen etter kampen.

– Er det filming av Lacazette?

– Nei, det er ikke filming. Nei, nei, nei. Men Fred er tydeligvis veldig, veldig sterk, sier han spøkefullt om situasjonen du kan se her:

Emery: – Billig

Arsenal-manager Unai Emery er ærlig når VG konfronterer ham med Solskjærs mening om straffesparket. Spanjolen er enig med nordmannen.

– Det var billig. Akkurat som forrige uke, sier Emery til VG på pressekonferansen etter kampen.

les også

Slik vil United-jobben endre Solskjærs liv: – Mer ansvar, mer penger

Han sikter til det omdiskuterte straffesparket Tottenham fikk mot dem i forrige helgs 1–1-kamp på Wembley, som førte til Harry Kanes utligning.

– Hvis de ikke hadde blåst straffe imot oss mot Tottenham forrige helg, og ikke hadde blåst straffe imot Manchester United i dag, så hadde vi vært fornøyd, sier Emery.

les også

Solskjærs ærlige dom: – Det er ikke akseptabelt

Fred, som felte Lacazette, sier til brasiliansk presse i pressesonen på Emirates at han mener det ikke var straffe, og at han ikke var nær Arsenal-spissen.

– Straffen var streng. I mine øyne er det aldri straffe, men det er opp til dommeren å ta disse avgjørelsene, sier United-kaptein Ashley Young.

Hangeland: – Feil idømt

Straffeavgjørelsen var den store snakkisen etter kampen, blant annet i VGTV-studio, der tidligere United-spiller Henning Berg kalte det «billig»:

– Fred kommer på feil side av ham med tanke på hvor han kan røre ham. Lacazette kjenner kontakten. Fred kommer for tett på ham, men straffen er streng, sier Gary Neville på Sky Sports.

Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland, som er ekspert i TV 2s Premier League-studio, er enig.

– Dommeren kan ikke være sikker på at det er forseelse. Han tar denne på intuisjonen. Jeg synes det er en billig straffe, sier Brede Hangeland, før han litt senere konstaterer at «straffesparket er feil idømt».

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Arsenal FC

Flere artikler

 1. Solskjær svarer Berg: – Ikke helt på viddene

 2. Solskjær skuffet over sjansesløseri: − Forskjellen på å vinne og tape

 3. Slik forklarer Solskjær trenden som vekker oppsikt

 4. Solskjær etter sjokktap for Crystal Palace: – De siste dagene har vært skuffende

 5. David de Gea hylles etter oppvisningen mot Tottenham: – Sensasjonell

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder