Hva er dette?

TALENTER: Willem Geubbels (t.v.) og Timothy Weah (t.h.) kan gå i fotsporene til Kylian Mbappé. Foto: AFP / VG / Reuters

Disse stjerneskuddene kan bli den neste Mbappé

De to siste årene har den franske ligaen fostret opp en rekke stjerneskudd, inkludert VM-helten Kylian Mbappé (19). Nå står nye unggutter klare til å følge opp.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

 • Her er lørdagens oddstips!

Fransk Ligue 1 har denne sommeren byttet slagord til «La Ligue des Talents» – talentenes liga – for å dyrke ligaens stadig voksende status som storklubbenes favorittdestinasjon for å finne ungt gull.

Tipster gir deg helgens beste oddstips!

I sommer har Liverpool og Atlético Madrid forsynt seg fra Monaco med henholdsvis Fabinho og Thomas Lemar. Barcelona har hentet Malcom fra Bordeaux, Fulham har brukt 60 millioner pund på Frank Zambo Anguissa fra Marseille og Jean Michaël Seri fra Nice, mens West Ham har åpnet lommebokken for stoppertalentet Issa Diop fra Toulouse.

les også

VGs Premier League-tips: Derfor kan kun Liverpool true City

Den største kométen av dem alle, PSGs 19-åring Kylian Mbappé, er kanskje den spilleren det knyttes aller størst forventninger til før sesongen som ble sparket i gang mellom Marseille og Toulouse. Etter sommerens VM-storspill, med fire mål da Frankrike vant gull, må han nå regnes som en superstjerne fremfor et talent.

les også

Mbappé skapte totalkaos: – Går det bra?

Men bak Mbappé venter en lang rekke stortalenter som kan bli de neste som tar steget til større ligaer eller klubber. VG har plukket ut noen av dem:

Willem Geubbels (Monaco)

Han er 16 år gammel og har kun 87 minutter med seniorfotball på CV-en, men Monaco valgte likevel å punge ut 20 millioner euro for å sikre seg Geubbels’ signatur i sommer. Unggutten blir spådd som det neste virkelige Frankrike-fenomenet etter Mbappé, og med tanke på hvor mange nøkkelspillere som har forlatt Monaco, er det ikke utenkelig at han kan bli kastet rett i ilden denne sesongen. Spiller kant eller spiss og utmerker seg som en atletisk, superteknisk og målfarlig angriper.

KJØPT FRA LYON: Willem Geubbels fikk debuten for Lyon forrige sesong, men er nå kjøpt av Monaco. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Houssem Aouar (Lyon)

Denne 20 år gamle midtbanespilleren begynner å bli et kjent navn i fransk fotball. I sommer skal blant andre Liverpool og Barcelona ha vært svært interessert, men Aouar signerte en ny femårskontrakt med Lyon etter å ha hatt sin gjennombruddssesong. Drible- og pasningssterk midtbanespiller med godt overblikk som kan bekle flere roller på midten. Fortsetter han i samme spor går det neppe lang tid før han banker på landslagsdøren.

STORTALENT: Houssem Aouar (t.v.), her i aksjon mot Chelseas Ruben Loftus-Cheek i sesongoppkjøringen. Foto: IAN KINGTON / AFP

Abdoulaye Dabo (Nantes)

Midtbanespilleren er bare 17 år gammel, men sesongoppkjøringen tyder på at han kan få en viktig rolle for Nantes allerede. Frankrikes U17-landslagssjef er ikke snau i beskrivelsen av Dabo, som han kaller «en blanding av Paul Pogba og N’Golo Kanté». Juventus skal ha kommet med et bud på fem millioner euro før sommeren, men Dabo forlenget i stedet kontrakten med to år.

FÅR SJANSEN: Abdoulaye Dabo (t.h.) har fått muligheten til å skinne for Nantes i sesongoppkjøringen. Her mot Brighton. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Amine Gouiri (Lyon)

Denne unge målmaskinen har, på grunn av spillestilen, klubben og de algeriske røttene, blitt sammenlignet med Karim Benzema. Han fikk syv innhopp i ligaen forrige sesong, men har først og fremst utmerket seg under U-mesterskap med Frankrike: Syv mål i U17-EM i fjor, fem mål i U17-VM samme år, og fire fulltreffere under årets U19-EM. Denne sesongen vil han trolig få langt flere muligheter på Lyons førstelag.

MÅLMASKIN: Amine Gouiri har bøttet inn mål for franske U-landslag. Her under U19-EM i sommer. Foto: Timo Aalto / AP

Timothy Weah (PSG)

Det skal litt til å slå igjennom som ung angriper i PSG når de stiller med Neymar, Kylian Mbappé og Edinson Cavani i trioen på topp, men det finnes grunner til å tro at Weah kan være noe spesielt. Sønnen av fotballegende og Liberia-president Georges Weah scoret sitt første offisielle PSG-mål i supercup-kampen mot Monaco forrige helg etter å ha levert en imponerende oppkjøring. Han er landslagsspiller for USA og kom fra New York Red Bulls i 2014, med forventninger om å bli en etterlengtet amerikansk målmaskin. Kanskje kan et utlån være det lureste på kort sikt.

FØRSTE MÅL: Timothy Weah scoret sitt første offisielle PSG-mål i supercupen mot Monaco. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

VGs tips: Saint-Étienne-seier

Fredag kveld startet Ligue 1-sesongen da Marseille knuste Toulouse 4–0. Lørdag fortsetter det med flere kamper, inkludert Saint-Étienne med vår egen Ole Selnæs i en nøkkelrolle på midtbanen.

Saint-Étienne har styrket seg i sommer, blant annet ved å hente playmaker Wahbi Khazri, og burde være i stand til å slå Guingamp på hjemmebane til tross for noen skadeproblemer i forsvar. De har vunnet de fem siste tilsvarende oppgjørene.

Vi anbefaler et spill på Saint-Étienne-seier til 1,65 i odds. Spillestopp er klokken 19.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Fransk fotball

Flere artikler

 1. Fabinho vil lokke Kylian Mbappé til Liverpool

 2. Lyon-talentet jaktes av storklubbene

 3. Mbappé vraket fra PSG-laget – fordi han så på El Clásico

 4. Her er vidunderbarnets ville krav til PSG

 5. Ada Hegerberg ble historisk – tidenes første kvinnelige Ballon d’Or-vinner

Fra andre aviser

 1. Slik markerte PSG-spillerne den tragiske brannen i Notre-Dame

  Bergens Tidende
 2. Selnæs og Saint-Étienne på medaljeplass

  Bergens Tidende
 3. To norske spillere rykker ned i Frankrike

  Bergens Tidende
 4. Selnæs og Saint-Étienne på medaljeplass

  Fædrelandsvennen
 5. To norske spillere rykker ned i Frankrike

  Aftenposten
 6. To norske spillere rykker ned i Frankrike

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no