VERDENS BESTE FORSVARER: VG mener Marcelo har vært verdens beste forsvarer i 2017. Her etter å ha vunnet klubb-VM med Real Madrid i desember samme år. Foto: Hassan Ammar AP

Stor VG-kåring: Real Madrids lykketroll er verdens beste i forsvar

Han er best kjent for sine elleville raid i angrep, men VG kårer likevel Real Madrid-backen Marcelo (29) til verdens beste forsvarsspiller i 2017.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Øyvind Herrebrøden
 • Trond Johannessen
 • Regine Leenborg Anthonessen

Artikkelen er over to år gammel

Som hvert år har VG kåret verdens beste fotballspillere. De neste dagene vil vi presentere det vi mener er de ti beste spillerne for hver lagdel. Først ut var keeperne. Er du enig i vår vurdering? Kom gjerne med din mening i kommentarfeltet!

2016: Utskjelt spiller vant i fjor | 2015: Husker du denne kåringen?

I fjor måtte han se seg slått av seks midtstoppere, men i 2017 er det vrient å finne en forsvarsspiller som har vært i nærheten av Marcelos nivå.

Gledessprederen i Real Madrid-garderoben har vært en av lagets aller viktigste spillere også på banen. Fra sin venstreback-posisjon har brasilianeren bidratt til at klubben gikk til topps i fem turneringer: La Liga, Champions League, spansk supercup, UEFAs supercup og klubb-VM.

En delvis skadeplaget høst hvor han har vært litt mindre avgjørende, er ikke nok til å overskygge en vårsesong hvor han kanskje var den aller beste spilleren i Real Madrids gullspurt, i tillegg til å levere magiske øyeblikk som assisten i Champions League-kvartfinalen mot Bayern München (se video i toppen av saken).

Marcelo: Hylles som Real Madrids beste

Han har også vært solid på et brasiliansk landslag som kanskje har vært verdens beste i 2017. I september fikk han sin første opptreden som landslagskaptein.

Manchester United-fansen etterlyser kanskje en høyreback. Derfor er ikke Antonio Valencia med på listen:

Her er VGs rangering av verdens beste forsvarsspillere i 2017, vurdert av VGs journalister Arilas Berg Ould-Saada, Øyvind Herrebrøden og Trond Johannessen:

10. NICOLÁS OTAMENDI (Manchester City)

Argentineren har brukt tid på å overbevise Premier League-kritikerne etter den dyre overgangen fra Valencia i 2015. Men dette har vært et glitrende år for det som har blitt Manchester Citys forsvarssjef. Etter en god vår har han tatt enorme steg på høsten: Fire seriemål og en pasningssikkerhet på over 92 prosent er tegn på en moderne, teknisk midtstopper, men Otamendi har også blitt tryggere defensivt.

Medier: Manchester City planlegger heftige stjerneavtaler

9. JOSHUA KIMMICH (Bayern München)

Siden landslagsdebuten i mai 2016 har ingen vært involvert i flere Tyskland-mål enn den 22-årige høyrebacken Kimmich (14 målpoeng). Han har blitt en av de mest betrodde både på landslaget, der han har mest spilletid av alle i 2017, og på Bayern München. Ikke minst fordi han kan brukes overalt i forsvar og på midtbanen. Strålende da Tyskland vant Confederations Cup.

Kimmich om Ancelotti: Trente «ulovlig» på hemmelig sted

8. SAMUEL UMTITI (Barcelona)

Franskmannen har fått sitt gjennombrudd på internasjonalt toppnivå. Umtiti har løst Barcelonas stopperproblem og vært blant lagets viktigste sammen med keeper Marc-André ter Stegen og naturligvis Lionel Messi. Den atletiske, pasningsdyktige og anvendelige 24-åringen markerer seg som en av verdens beste stoppere. Har spilt mest av alle på det franske landslaget i år.

7. DANI CARVAJAL (Real Madrid)

En av banens beste spillere i Champions League-finalen mot Juventus, og hans ypperlige innleggskvalitet har gjentatte ganger vært avgjørende for Real Madrid i viktige kamper. Solid defensivt. Fast på Spania når han er frisk. Helseproblemer har preget høstsesongen hans.

Her gjør Carvajal det utrolige:

6. GIORGIO CHIELLINI (Juventus)

Den beste i det solide Juventus-forsvaret som tok seg til Champions League-finale på våren med kun to baklengsmål på syv utslagskamper. Laget er ikke like solid uten ham, som i 3-0-tapet mot Barcelona denne høsten. Gjentatte skadeproblemer tyder på at han kan slite med å holde det gående i mange år. La opp på landslaget etter VM-fadesen.

5. DANI ALVES (PSG/Juventus)

Prestasjonene hans i Champions League-semifinalene mot Monaco står igjen som noe av det villeste i 2017: Glitrende assists til begge målene i den første kampen, deretter en oppsiktsvekkende volleyscoring i returen. Verdt å notere at han i disse kampene spilte høyrekant. Trekkes for defensiv utrygghet. Svært god som høyreback for PSG på høsten.

Dani Alves leverte et av årets mål:

4. TOBY ALDERWEIRELD (Tottenham)

Belgierens viktighet i Tottenham-forsvaret er uvurderlig: Spurs har tatt to poeng i snitt i de ti kampene med ham på banen i Premier League denne høsten, og kun 1,37 poeng i de åtte kampene uten. Kvalitetene hans er først og fremst defensive, men han kan behandle en ball også; ingen fullførte flere langpasninger i Premier League forrige sesong.

3. SERGIO RAMOS (Real Madrid)

Madrids heroiske midtstopper er den mestvinnende kapteinen i klubbens historie. Han har duell- og taklingsstyrke og offensive ferdigheter til å kunne være verdens beste i sin posisjon, men han ødelegger for seg selv ved å miste hodet altfor ofte: To unødvendige utvisninger i La Liga denne høsten, og én i El Clásico på våren. Ikke like giftig på cornere som tidligere år.

Skapte storm: – Ramos kommer til å bli flau

Dette idiotiet er grunnen til at Ramos ikke når høyere opp:

2. CESAR AZPILICUETA (Chelsea)

Chelsea-stopperen er mer til å stole på enn noen annen i bransjen. Spanjolen ble i november historisk da han spilte samtlige 90 minutter i 74 strake kamper for Chelsea. Bunnsolid defensivt og kan spille i midtforsvar og på begge backer. Leverer også offensivt: Fem assists i PL denne høsten – alle til landsmann Álvaro Morata. Nå mangler bare fast plass på Spania.

Fra arkivet: Hadde ikke tro på Azpilicueta – måtte spise en rotte

1. MARCELO (Real Madrid)

Ingen forsvarsspillere er i nærheten av Marcelos nivå når det kommer til offensive bidrag. Brasilianeren kan kommer rundt på kanten og slå innlegg, skjære inn i banen og gjøre alt selv, eller slå gode stikkere. 13 målgivende pasninger i 2017 er råsterkt. Kanskje Real Madrids beste spiller på våren. Debut som Brasil-kaptein. Har også blitt til å stole på defensivt.

Slike øyeblikk gjør Marcelo helt spesiell:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea361961164491563
4Leicester City351781065362959
5Manchester United351611861352659
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Real Madrid CF
 3. Spansk fotball
 4. Premier League
 5. Chelsea FC
 6. Tottenham Hotspur FC

Flere artikler

 1. Stor VG-kåring: Verdensmester Varane foran van Dijk

 2. VG analyserer spiller for spiller: Slik er styrkeforholdet mellom Liverpool og Real Madrid

 3. Stor VG-kåring: Derfor er Messi bedre enn Ronaldo

 4. Tidligere toppdommer mener Bayern München ble snytt for to straffer

 5. Real Madrid mot sin tredje strake finale: - Sikker på at det ikke er over ennå

Fra andre aviser

 1. Superveteran slo Hegerberg i kåring av verdens beste spiller

  Aftenposten
 2. Disse stjernene er nominert til gjev FIFA-kåring

  Bergens Tidende
 3. Fem dager etter at dette bildet ble tatt, kom sjokket. Siden har alt gått nedover for Real Madrid

  Bergens Tidende
 4. Disse stjernene er nominert til gjev FIFA-kåring

  Aftenposten
 5. Disse stjernene er nominert til gjev FIFA-kåring

  Fædrelandsvennen
 6. Real Madrids supertalent (18) skrev Champions League-historie: Tidenes yngste med hat trick

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder