TILBAKE: Lars Sætra har signert for Strømsgodset igjen. Her etter en kamp mot Sandnes Ulf i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Strømsgodset henter hjem stopperkjempe fra Kina

Lars Sætra (26) gjør comeback i Drammen etter et år i kinesisk fotball.

Artikkelen er over to år gammel

Sætra har signert en kontrakt med Strømsgodset ut sesongen, bekrefter klubben i en pressemelding.

Den høyreiste midtstopperen (194 cm) kommer fra kinesiske Baoding Rongda, der han spilte i 2017. Sætra, som i fjor fortalte VG at «pengene selvfølgelig var en faktor» da han valgte å reise til Kina, fikk en god start på oppholdet. Men da klubben byttet trener, ble han fryst ut.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var vanskelig. Jeg satt bare i leiligheten i en trist by, og det var deilig å komme hjem igjen, sier forsvarskjempen med sterkt tilknytning til Strømsgodset og Drammen.

les også

Norsk proff i Kina: – Pengene var selvfølgelig en faktor

Sætra er født i Drammen, gikk gradene i Strømsgodset og debuterte på førstelaget i 2009. Der har han vært med på å vinne både serie- og cupgull før han dro til svenske Hammarby og deretter Kina.

Han har trent med Strømsgodset hele vinteren, men det var i utgangspunktet bare for å komme i form igjen. Sætra imponerte imidlertid ledelsen så mye at han fikk tilbud om kontrakt.

– Lars har imponert på trening. Han er en bra mann og en solid stopper som har utviklet seg mye siden han reiste til Sverige i 2014. Lars har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil. Han tilfører duellkraft, samtidig som han er god med ball, sier sportssjef Jostein Flo.

Strømsgodset har styrket troppen med flere nevneverdige signeringer denne vinteren: Herman Stengel har kommet fra Vålerenga, Amahl Pellegrino ble hentet fra Mjøndalen, og Mustafa «Mos» Abdellaoue signerte i januar etter at kontrakten i Aalesund utløp.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder