RBK-smell på Island

FOTBALL

(Valur – Rosenborg 1–0) Rosenborg tapte 1–0 på Island, nå har de en tøff oppgave foran seg i returoppgjøret mot Valur i Champions League-kvalifiseringen.

Publisert: Oppdatert: 12.07.18 00:07

Avgjørelsen falt drøyt fem minutter før full tid. Tobias Thomsen fant midtstopper Eidur Aron Sigurbjörnsson alene foran mål, og han sikret Valur seieren.

– Det er fryktelig unødvendig av oss, det er vi som blir utålmodige etter å få et mål, vi er upresise og skyter heller ikke når vi har sjansen, sukket RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat 4.

– Å spille 0–0 her hadde vært greit, å tape er svakt. Uansett må vi slå dette laget her på Lerkendal, ellers har vi ikke noe å gjøre videre i Champions League heller, fortsetter RBK-treneren, som sier han føler seg sikker på at trønderne er gode nok til å gjøre jobben på hjemmebane.

Det var en kamp Rosenborg skapte svært lite.

Etter drøyt timen spilt traff Valurs Tobias Thomsen stolpen med en kanon fra 20 meter.

Det nærmeste Rosenborg kom etter pause var skudd fra både Bendtner og Søderlund rundt 16 meter, men treffene til RBK-spissene var langt fra gode.

Returoppgjøret spilles på Lerkendal neste onsdag.

– Vi har troen på at vi skal finne greie dette på hjemmebane, litt skarpere fremover så skal det gå, sier RBK-kaptein Jensen til Viasat.

Han mener også at Rosenborg ble snytt for en straffe i 1. omgang, da ballen traff hånden til en Valur-spiller innenfor 16-meteren.

Skademarerittet fortsetter

Rosenborg reiste til Reykjavik med en skadeliste lang som et vondt år. 41 målløse minutter ut i Champions League-jaktens første kamp ble den enda litt lenger, da Vegard Eggen Hedenstad måtte kaste inn håndkleet.

– Han har lit trøbbel med en ankel som har låst seg litt tidligere også, fortalte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat i pausen.

Fra før er Pål André Helland, Anders Konradsen, Samuel Adegbenro, Yann-Erik De Lanlay og Matthías Vilhjálmsson ute.

Dette er første runde i kvalifiseringen. Om Rosenborg skal komme inn i gruppespillet, må de avansere fra ytterligere tre kvalifiseringsrunder.

Her kan du lese mer om