LIKE GAMLE: De to 45-åringene Ole Gunnar Solskjær og Thomas Tuchel møtes til duell når Manchester United tar imot PSG. Foto: AFP / AP

PSG-sjefen fullroser Solskjær – sammenlignes med en god lege

MANCHESTER (VG) PSG-treneren Thomas Tuchel (45) innrømmer at han ikke vet noe særlig om Ole Gunnar Solskjær (45) som manager. Men han bruker et tysk ordtak for å beskrive effekten han har hatt på Manchester United.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Tyskeren og nordmannen er født i samme år, 1973, men PSG-sjefen har betydelig lengre fartstid som manager på internasjonalt toppnivå: Etter åtte år i Bundesliga med Mainz og Borussia Dortmund, tok han i sommer over hardtsatsende Paris.

les også

– Jeg så på TV med sønnen min og sa «wow!»

VG spurte ham i hvilken grad han er imponert over at en så uerfaren manager som Ole Gunnar Solskjær har oppnådd så gode resultater med Manchester United, og hva han tror er nøkkelen til Solskjær-suksessen.

les også

Avis hevder United har bestemt seg : – Dette er Solskjærs største problem

– Jeg skulle ønske jeg kunne gi et godt svar på spørsmålet, men jeg er ikke sikker på om jeg er riktig mann til å si noe om ham. Jeg kjenner ham ikke, og jeg kjenner ikke til situasjonen hverken før eller etter at han kom, sier Tuchel før han likevel kommer med et ganske godt svar:

– Det er åpenbart at han har hatt en effekt. Vi har et uttrykk i Tyskland: Hvis du drar til legen og blir frisk, så har legen gjort noe riktig. Vi bryr oss ikke om hvordan han får det til. Hvis smerten er borte, så har han gjort noe riktig.

– Hvis Solskjær vinner kamper, så har han gjort noe riktig. Og han vinner mange kamper. Det er veldig imponerende, sier Tuchel til VG.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

Han fortsetter med å sammenligne Solskjær som spiller og manager:

– Han var en superfarlig spiller på banen. Hver gang han kom på, var han der og avgjorde kamper for United. Han gjør det samme som manager. Det er imponerende. Det blir en stor utfordring å spille mot ham. Jeg gleder meg til å møte ham i morgen, men vi kommer ikke til å gi ham noen gaver.

les også

Juan Mata til VG: – Solskjær har gitt oss glede

PSG ble sett på som enorme favoritter da de trakk Manchester United den 17. desember. Da var José Mourinho manager, men dagen etter fikk han sparken. Etter at Solskjær tok over den 19. desember, har United vunnet 10 av 11 kamper, mens PSG fortviler over at Neymar, Edinson Cavani og Thomas Meunier er ute med skade.

Tuchel anerkjenner motstanderens forvandling under Solskjær:

– Det er helt annerledes nå. De spiller med mye selvtillit, de scorer mange mål og går ofte tidlig opp i ledelsen. De har en utrolig imponerende rekke med kamper. Akkurat nå er å spille på Old Trafford mot dette United-laget en av de aller tøffeste utfordringene man kan få.

les også

Han er nødt til å merke hvor elsket Solskjær er

Med både Neymar og Cavani ute er det kun unge Kylian Mbappé som gjenstår av PSGs berømte angrepstrio. Men Tuchel vil ikke legge for mye ansvar på stortalentets skuldre.

– Hør her. Du kan ikke bare legge all byrden på ham. Mbappé har sine kvaliteter, men det er ikke hans jobb å erstatte Cavani og Neymar. Han må få friheten til å spille sitt eget spill, sier han.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Champions League
 4. PSG

Flere artikler

 1. Solskjær om PSG-trekningen: – Jeg så på TV med sønnen min og sa «wow!»

 2. Juan Mata til VG: – Solskjær har gitt oss glede

 3. VG vurderer Solskjærs storkamp: Derfor er det nesten dødt løp

 4. Bekreftet: Solskjær ny United-manager

 5. Mangeårig United-trener slakter utspill om Solskjær: – Idiotisk

Fra andre aviser

 1. PSG-sjefen om Solskjærs United: – En av de tøffeste utfordringene du kan få

  Aftenposten
 2. PSG-manageren trekker frem én egenskap som er helt spesiell hos Solskjær: – Det som gjorde ham stor

  Aftenposten
 3. «På toppen av alt fikk han enda mer flaks»

  Aftenposten
 4. «På toppen av alt fikk han enda mer flaks»

  Bergens Tidende
 5. «Snakket om Solskjærs eksamen er tull. Det er en annen mann i Manchester som grilles i kveld.»

  Aftenposten
 6. PSG-manageren trekker frem én egenskap som er helt spesiell hos Solskjær: – Det som gjorde ham stor

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder