KLAR FOR NY CITY? Mikkel Diskerud skal etter sigende ha skrevet under på en 4,5-årskontrakt med Manchester City Foto: Bjørn S. Delebekk

IFK-sjef: «Mix» Diskerud flyttes over fra New York City til Manchester City

«Mix» Diskerud (27) overføres fra New York City til Manchester City. Kanskje kommer han fortsatt til å spille for IFK Göteborg.

Det er IFK Göteborgs sportssjef Mats Gren som opplyser dette til Aftonbladet.

Både New York City og Manchester City er eid av Abu Dhabi-kontrollerte City Football Group.

Den offisielle Twitter-kontoen til Umbro meddelte lørdag at Mikkel «Mix» Diskerud skal fortsette karrieren i Manchester City.

– Jeg visste at de ville flytte han over fra New York City til Manchester City. Det er lettere å komme bort fra MLS, som er et kronglete system, på den måten, sier Gren.

MLS er den amerikanske fotballserien.

les også

Diskerud om utfrysingen i New York: – Ville få meg til å droppe lønnen

Mix har vært på lån fra den amerikanske klubben til IFK siden mars 2017.

Gren sier at han håper at Diskerud fortsatt vil spille for dem, men at de ikke har råd til å kjøpe ham.

– Det har aldri vært aktuelt. Det har hele tiden vært lån som gjelder.

Flere reagerte med med sjokk og vantro da det lørdag kom meldinger om at Mix hadde skrevet under en fire og et halvt år lang kontrakt med Premier Leagues desiderte toppklubb.

– Jeg tenkte vel som alle andre normale mennesker: Hva i alle dager er det som skjer med verden i 2018?

Det sier Mjøndalens Christian Gauseth om egen reaksjon på utstyrsleverandøren Umbros melding .

Den norsk-amerikanske spilleren har siden 2015 vært utstyrsgigantens ansikt utad, og Umbro virker å ha avslørt en overgang for den tidligere RBK-profilen, selv om hverken New York City FC eller Manchester City har bekreftet det.

Selv vartet Gauseth opp med følgende melding på det sosiale mediet:

Den munnrappe MIF-profilen tror ingenting på at Diskerud blir å finne i en av stjernemanager Pep Guardiolas startoppstillinger med det første.

– I Manchester City spilles det fotball på et helt annet nivå enn det Mix driver på med. Fotballen er rar og fin, men man går ikke fra å bli fryst ut av New York City FC til å spille for Manchester City. Sånn fungerer det ikke, og noe fast innslag på Etihad blir han nok neppe sier Gauseth til VG.

Han tror ikke det er utenkelig at overgangen faktisk stemmer, og roser apparatet rundt Diskerud for å ha fått til spennende ting, som for eksempel overgangen til MLS.

– Manchester City har vel noen samarbeidsklubber i Australia og Mexico, så han kan sikkert bli en fin ambassadør for en av dem. Kanskje i Melbourne der, sier Gauseth.

les også

«Mix» tjener mest av nordmennene i amerikansk fotball

Ifølge ESPN skjer imidlertid ikke det. Men de har kilder på at Diskerud er hentet av City med tanke på utlån eller salg.

– New York City har terminert kontrakten til Diskerud, som løp ut 2018, og han er plukket opp av Manchester City med tanke på utlån eller salg. Men Diskerud vil ikke trene med Citys førstelag, og heller ikke bli lånt ut til en annen av City Football Groups klubber, skriver nettstedet.

«Vi er henrykte over å melde at Mix vil utvikle sitt forhold til Umbro i vår hjemby, da han med stolthet fortsetter sin sportslige utvikling med en langtidskontrakt med Manchester City FC.», skriver Umbro i Twitter-meldingen sin.

– Dette er en fantastisk mulighet for meg. Manchester City er sannsynligvis verdens beste klubb, sier Mix.

City Football Group eier Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Club Atlético Torque og Girona FC.

Manchester City har gjort lignende business tidligere, da de hentet Aaron Mooy fra Melbourne City, for så å selge videre med profitt - samtidig som de skapte engasjement og drev markedsføring i Australia.

PS! I samarbeid med Strive ser du toppkamper fra MLS på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder