Rosenborg ydmyket i Salzburg: – Et nivå vi ikke er i nærheten av

(RB Salzburg-Rosenborg 3–0) Det ble ingen god oppladning til søndagens «gullkamp» mot Brann for serieleder Rosenborg. Fredrik Gulbrandsen (26) og hans Red Bull Salzburg ble minst et par hakk for gode.

– Det er et veldig klart gap mellom motstanderen og oss. Det gjelder både teknisk, taktisk og fysisk. Det er realiteten, og det må vi akseptere Vi vil gjerne komme oss opp på dette nivået, men da må vi definitivt ta noen steg, oppsummerte RBK-trener Rini Coolen da han snakket med TV 2 etter kampen.

Red Bull Salzburg står med full pott etter tre kamper i Europa League, mens Rosenborg ligger hjelpeløst i bunnen med tre tap på like mange forsøk. For mens RBK er i «pole position» til seriegullet, så er det langt frem til de nest beste, og beste, i Europa.

VG Live: Referat fra Salzburg-RBK

– I de verste periodene står jeg med melkesyre, for det er fra stang til stang og de har skuddmulighet på skuddmulighet. Det er et nivå vi ikke er i nærheten av, sa en noe oppgitt RBK-keeper André Hansen til TV 2.

– Der er så mange parametere vi ikke er i nærheten av. Det må vi bare ta lærdom av, for det er en realitet, la han til.

Coolens mannskap hang med resultatmessig i en drøy halvtime på Red Bull Arena i Salzburg. Mye takket være et par gode redninger av Hansen, men etter 34 minutter kom den første scoringen.

PUTTET TO: Munas Dabbur jubler etter 1–0-scoringen mot Rosenborg i Europa League-oppgjøret. Foto: LISI NIESNER / X02762

Munas Dabbur var slu inne i feltet, og fra fem meters hold headet han forbi Hansen etter at Fredrik Gulbrandsen muligens hadde vært borti innlegget med panneluggen først.

les også

Supporternes dom: Kun én av 14 tror på Brann-gull i Eliteserien

Gulbrandsen kom også til et par gode muligheter, men det var «bare» 1–0 til pause.

Ledelsen ble doblet åtte minutter ut i andre omgang da 19 år gamle Hannes Wolf rundlurte Besim Serbecic inne i RBK-feltet, og satte ballen mellom bena på Hansen fra spiss vinkel.

Svakt spill av Rosenborgs stoppervikar, og noen få minutter senere gjorde mer rutinerte Even Hovland en stygg feil da han litt meningsløst dyttet Amadou Haidara i ryggen innenfor 16-meteren.

les også

Nils Arne Eggen refser Steffen Iversen: - Øv deg, min kjære Steffen

Straffesparket var det Dabbur som tok, og selv om Hansen gikk riktig vei, så klarte han ikke å redde.

Da hadde i mellomtiden Matthias Vilhjalmsson kommet inn for Niclas Bendtner, men Rosenborg var rimelig tannløse offensivt selv om langtidsskadede Samuel Adegbenro virket frisk da han kom inn og fikk spille en halv omgang.

les også

Steffen Iversen: – Rosenborg skulle ikke vært i Europa League

Hjemmelaget var nærmere 4–0 enn Rosenborg redusering, men en småfrustrert Gulbrandsen blåste ballen høyt over da han fikk en sjanse på overtid.

TUNG GENERALPRØVE: RBK-spillerne takker noen få tilreisende fans etter kampen. Søndag skal Rosenborg møte Brann i Bergen. Foto: Kerstin Joensson / TT NYHETSBYRÅN

Da hadde også Mike Jensen, og Yann-Erik De Lanlay blitt byttet ut - særlig førstnevnte med tanke på helgens meget viktige oppgjør.

– Det blir neste oppgave. Vi må slå tilbake. Vi får se litt hvordan det er med spillerne som har vært syke, sa Coolen om møtet med Brann førstkommende søndag.

Tore Reginiussen er blant spillerne som har slitt med sykdom, og ifølge Coolen kastet han opp noen timer før kampen mot Red Bull Salzburg.

PS! I den andre kampen i Europa League-gruppen vant Red Bull Leipzig 2–0 mot Celtic.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder