TOMME SETER: Det var tydelig glissent på Lerkendal søndag kveld, da Nicklas Bendtner og hans lagkamerater slo Odd 3–1 og tok et stort steg mot seriegull. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Tilskuertallene stuper for gulljagende Rosenborg: – Folk har ikke hatt noen god opplevelse

Rosenborg kjemper om seriegull, men tilskuertallene på Lerkendal er de laveste på fire år i Eliteserien.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Man må tilbake til den 2. august 2015, for over tre år siden, for å finne sist tilskuertallene i Trondheim snek seg under 14.000-grensen. Da møtte 13.779 tilskuere opp på Lerkendal til hjemmekamp mot Sarpsborg.

les også

Helland avslører: Koteng beklaget til spillerne

Nå har det vært under 14.000 tilskuere på Lerkendal i tre seriekamper på rad: 13.983 mot Odd søndag kveld, 13.908 mot Sandefjord for snart en måned siden, og 13.668 mot Sarpsborg den 23. september. Sistnevnte er det laveste tilskuertallet på Lerkendal i en seriekamp siden den 26. oktober 2014 mot Sandnes Ulf.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Man må også tilbake til høsten 2014, i perioden hvor Per Joar Hansen fikk sparken og Kåre Ingebrigtsen overtok, for å finne sist gang RBK spilte tre strake hjemmekamper i serien med under 14.000 tilskuere. På den tiden var laget parkert av Molde i gullkampen for andre år på rad.

Koteng: – Vi har kanskje ikke spilt underholdende

– Jeg tenker det er slik at det er et voldsomt tilbud om fotball i Trondheim. Vi er med i tre turneringer. Og i år spiller også Ranheim i Eliteserien. Det har også vært litt kaldt. Og vi har kanskje ikke spilt underholdende fotball. Det tror vi betyr litt. Men jeg klarer ikke å svare på om det er en trend eller bare en tilfeldighet, sier Rosenborgs styreleder Ivar Koteng til VG.

les også

Rosenborg lar Bendtner fortsette – kuvending fra Åge Hareide

Talsmann Espen Viken i Kjernen, RBKs supporterklubb, mener lavere underholdningsverdi er grunnen til at færre folk har valgt å dra til Lerkendal den siste tiden.

– Folk har ikke hatt noen god opplevelse når de har vært på Lerkendal. Vi er veldig bortskjemt, ikke bare med gode resultater, men med å vinne på en veldig artig måte. Det har vi ikke lyktes med denne sesongen, sier han til VG.

Sjekk Søderlunds spesielle spark mot RBK-Koteng:

Han påpeker at tilskuertallene har vært svært høye på Lerkendal de siste årene: 17.593 i 2017, 17.585 i 2016 og 18.039 i 2015. Viken mener blant annet at 100-årsjubileumet i fjor bidro til å heve publikumsantallet.

les også

Overrasket over RBK-håndtering og -uttalelser: – Uvanlig

– Virker som det er en metning

Tidligere RBK-profil Gøran Sørloth er opptatt av å understreke samme poeng.

– Vi må ikke glemme at vi er blitt bortskjemt med veldig høye tilskuertall. Da blir listen hevet. Rundt 14.000 tilskuere er jo en nedgang, men det er fortsatt veldig god interesse. Jeg velger å se det sånn, sier den gamle storscoreren.

les også

Søderlund fyrer løs mot Ranheim-spiller etter følelsesløs feiring: - Hold kjeft

– Men er det ikke spesielt at tallene er så lave når laget kjemper om gull?

– Det virker som det er en metning. Det er veldig stor aktivitet på Lerkendal, med kamper i Europa og i cupen i tillegg til serien. Underholdningen har også vært varierende, og det har vært noen kamptidspunkter som ikke har vært gunstige. Alt dette påvirker hva folk velger å gjøre. RBK må bare jobbe med det og bli flinkere til å produsere god fotball, sier Sørloth, som er fast tilskuer på RBKs hjemmekamper.

MÅL FORAN TOMME SETER: Pål André Helland sender Rosenborg opp i ledelsen mot Odd søndag kveld. Oppmøtet på tribunen var ikke like imponerende som vingens drømmetreff. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kjernens talsmann forventer at søndagens gode prestasjon i 3–1-seieren hjemme mot Odd kommer til å gi trønderne en positiv effekt i årets tre siste hjemmekamper mot Salzburg, Bodø/Glimt og Celtic.

– Nå har laget snudd den kjipe trenden vi var inne i, og begynt å spille med underholdende fotball. Folk går hjem med en god følelse i magen. Da kommer det mange flere neste gang, sier Viken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder