- Positivt mener sportskommentatoren

Lersveen vraket av TV 2

På grunn av «negativt image» får ikke kontroversielle Ernst A. Lersveen kommentere flere fotballkamper på TV 2.

Artikkelen er over 16 år gammel

Tett på nett:Møt Lersveen fredag

- Ernst tar ofte standpunkter som seerne til tider har oppfattet som for harde. Dessverre har det vært vanskelig - nesten umulig - å forandre på dette negative imaget, forteller sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV 2 til Bergens Tidende.

For kritisk og negativ
Til VG Nett utdyper Taalesen sin begrunnelse med at Lersveens fortid som kritisk journalist i for stor grad har vært med ham videre i rollen som fotballkommentator.

- Han har dessverre pådratt seg et negativt image - som sikkert har noe med hans tid som kritisk journalist å gjøre. Han blir for kritisk i kommenteringen, og seerne vil ikke ha det når de ser på en fotballkamp. De vil ha mer underholdning, sier Taalsen til VG Nett.

Lersveen selv synes ikke vrakingen er noe problem. Da VG Nett snakket med TV-personligheten torsdag morgen var han svært imøtekommende og avslappet.

- Positivt

- Jeg ble paff og overrasket da beskjeden kom for en måned siden, men nå tror jeg det kan være veldig positivt. Det er tross alt flere som kan kommenere fotball. Kanskje er dette et sunnhetstegn, sier Lersveen.

- Hva slags begrunnelse fikk du?

- At dette er en beslutning ledelsen i sportsredaksjonen har tatt. Det ble fremlagt av Bjørn at jeg er for kontroversiell, sier Lersveen og legger til:

- Det var dramatisk med en gang jeg fikk høre om beslutningen, men nå synes jeg dette er helt ufarlig. Selv om jeg jobber på TV og blir selvopptatt, skjønner jeg at TV 2 er viktigere enn meg.

Trives kjempegodt- Så du er innstilt på å fortsette i TV 2?
- Ja, er'u gæærn. Jeg har det bra, er en glad gutt og trives kjempegodt med min jobb. Det handler totalt sett om hva som er best for TV 2. Jeg har ingen bad feelings.

Tross sin avgjørelse kommer sportsredaktør Bjørn Taalesen med positiv omtale av Lersveen.

- Jeg mener fortsatt at Lersveen er landets beste kommentator, men i en totalvurdering er ikke det ene og alene nok til å la ham fortsette, sier til VG Nett.

- Hvorfor kommer denne avgjørelsen nå?

- Det var et naturlig tidspunkt for oss å se på kabalen i forhold til EM og at ikke Norge kvalifiserte seg. Det er også naturlig at en redaksjon stokker om på mannskapet, og vurderer medarbeidere over tid. Dette er ikke så dramatisk som noen vil ha det til. Det hadde vært mer dramatisk om Lersveen ikke lenger skulle være på TV, sier Taalesen.

Han legger ikke skjul på at TV 2 har fått mange reaksjoner fra seere på Lersveen - og at det har påvirket avgjørelsen om å vrake ham som kommentator.

- Vi vil ikke gjøre dette til en folkeavstemning, men det stemmer at vi har fått flere negative reaksjoner enn positive, sier Taalesen.

Fortsatt programleder
Sportssjefen i kanalen legger til at Lersveen fortsatt kommer til å være reporter og programleder for FotballXtra. Hans neste oppgave blir å rapportere fra verdenscupen i skiskyting i neste uke.

- Jeg synes det er gøy å være programleder og reporter i tillegg til kommentator, sier Lersveen selv.

Sin særegne stil har han ingen planer om å endre.

- Jeg har ikke fått noen signaler om det, forteller han.

Bredeli inn
Sportsredaktør Taalesen opplyser at Harald Bredeli skal til å overta Lersveens rolle. Det innebærer blant annet kommentering av kampene i sommerens fotball-EM.

Ivar Hoff har ofte vært ekspertkommentator sammen med Lersveen. Han sa han ikke kjente til saken da VG Nett snakket med ham i morges.

- Dette vil jeg ikke kommentere i det hele tatt, sier Hoff.

- Vil du fortsette å kommentere fotball for TV 2?

- Ingen kommentar.

Heller ikke nestsjef i TV 2-sporten, Svein Mathisen, ønsker å si noe om avgjørelsen. Mathisen har tidligere kommentert blant annet landskamper i fotball sammen med Lersveen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder