FINALEDOMMER: Roberto Rosetti mener spillerne bør oppføre seg ordentlig til enhver tid. Foto: AP

Finaledommer: - Oppførselen deres er viktig

WIEN (VG Nett) Den italienske finaledommeren Roberto Rosetti ber EM-finalistene husker på at de er forbilder for millioner av barn.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I morgen skal han lede oppgjøret mellom Tyskland og Spania på Ernst Happel stadion - forhåpentligvis uten å gjøre store feil.
På pressekonferansen dagen før dagen innrømmet Rosetti at han er litt nervøs.

- Det er et stor ansvar. Vi er menn før dommere, så det er naturlig å være litt spent, men det er en positiv spenning. Vi er fornøyde med det vi har gjort så langt, sier han.

Stor fotballfan

Italieneren mener mesterskapet har vært skånet for spesielt stygge hendelser, og håper det fortsetter slik i finalen. Han sier det er viktig at spillerne respekterer hverandre.

- Jeg er overbevist om at spillerne er helter for mange barn. De er ikoner, og det er klart at oppførselen deres er viktig for millioner av mennesker, sier Rosetti.

Selv var han stor fotballfan som barn, og lot seg inspirere av det han så av sine fotballhelter.

- Da jeg var liten, var jeg en stor fotballfan. Det var sånn det startet, og jeg er fortsatt en stor fan. Med en gang det er noe grønt på tv-skjermen, stopper jeg opp for å se kampen. Jeg er ikke bare dommer, men også lidenskapelig opptatt av sporten, sier finaledommeren.

- Stor finale

Han er fullt klar over at hver eneste avgjørelse han foretar på Ernst Happel vil bli gjennomanalysert, men ber om forståelse for at ørten TV-kameraer vil fange opp mer enn det han og assistentene får med seg.

- Jeg vet ikke hvor mange kameraer det er der i morgen, men det er ganske mange. Når vi se situasjonen, får vi bare en sjanse. Det er sjanseløst å sammenligne oss og TV, sier Rosetti.

- Det blir en stor finale. De to lagene har vist at de fortjener å være i finalen. Vi har forberedt oss godt, og kjenner det karakteristiske ved lagene, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder