HVEM VELGER HAN? Egil Drillo Olsen har bestemt seg dagen før dagen i Rotterdam. Foto: Scanpix

HVEM VELGER HAN? Egil Drillo Olsen har bestemt seg dagen før dagen i Rotterdam. Foto: Scanpix

Drillo lover endringer

Landslagssjefen holder laget mot Nederland hemmelig

Egil Olsen har bestemt seg, men holder laguttaket mot Nederland hemmelig til kampdagen. Han sier at det blir flere endringer i tillegg til valget av en ny midtstopper.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg har laget klart. Veldig mange banker på, og det blir nok noen andre endringer enn på midtstopperplass, sa han før den lukkede treningen på Feijenoord stadion dagen før kamp.

Han har brukt mye tid på sette sammen en midtbanefemmer som skal hevde seg bedre enn i kampen mot Makedonia. Ikke minst må intensiteten opp betraktelig om det skal bli gøy å være norsk i heksegryta De Kuip onsdag.

Værforholdene ligger også til rette for det. Sommerhete i Makedonia er byttet ut med temperaturer som er mer egnet for norske lystløpere.

- Før kampen i Makedonia gruet jeg meg litt. Nå bare gleder jeg meg, sier Drillo, som vender tilbake til stadion der han har opplevd både opptur og nedtur.

VG Nett-leser:- Det gjør meg vondt å si det, men denne kampen taper vi 3-1.Diskuter her.

Med 0-0 i 1993 tok Norge et kjempesteg mot det som ble VM-spill året etter. Sent på høsten 1995 tapte Norge derimot 0-3 i den siste og avgjørende kampen om deltakelse i England-EM. Resultatene lyver likevel noe.

- I 1993 ble vi rundspilt i en omgang, før vi fikk kontroll etter pause. I 1995 var kampen jevn helt til sluttminuttene, da de kontret inn to mål, sier Drillo.

Les også:Slik kommer Norge til VM!

Fordel

Denne gang trenger Norge mål, men Drillo mener kampen kan passe hans lag. Han er glad for at Nederland sikret VM-billett lørdag, og for at vertene snakker om å lage fest for eget publikum og gå gjennom kvalifiseringen uten poengtap.

- DANIEL VAR LITT UHELDIG: Det erkjenner Egil Drillo Olsen om Daniel Braaten (bildet) sist. Foto: Scanpix

- Det er en fordel for oss at Nederland trolig ikke er 100 prosent skjerpet, ikke minst dersom vi greier å holde dem borte fra sjanser og mål lenge, sier han.

Tapet av Brede Hangeland har skapt hodebry. 34-årige Morten Fevang kan komme rett inn og få sin landslagsdebut som hans erstatter. Ellers kan John Arne Riise trekkes inn fra venstreback (og erstattes av Trond Erik Bertelsen) eller Jon Inge Høiland trekkes inn fra høyreback (og erstattes av Espen Ruud).

I midtbaneleddet er det mange alternativer. Henning Hauger har vært god på trening og utfordrer Fredrik Winsnes sentralt. Bjørn Helge Riise kan avløse Per Ciljan Skjelbred som indreløper. Nyankomne Alexander Tettey er også med i vurderingene.

På-bryter

Daniel Braaten falt gjennom i Makedonia, men kan få en ny mulighet. Han er en av bare tre spillere som kan starte sin femte kamp av fem mulige under Drillo.

- Daniel var litt uheldig i Makedonia, sier landslagssjefen, som har tro på at han kan få trykket inn på-bryteren før avspark onsdag.

I Hangelands fravær blir det visekaptein John Carew som leder Norge ut på banen foran rundt 50.000 tilskuere.

Mulig lag (4-5-1): Jon Knudsen - Jon Inge Høiland, Morten Fevang, Kjetil Wæhler, John Arne Riise - Daniel Braaten, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - John Carew.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder