MÅLJEGER: Javier Hernandez avbildet under 2-3-tapet mot Tottenham den 23. september. Foto: Matthew Childs Reuters

Stjernesigneringens måltørke skaper debatt

Her er fredagens oddstips

Javier «Chicharito» Hernández (29) skulle bli mannen som leverte scoringer på løpende bånd for West Ham. Nå stilles det spørsmål ved hvorfor han ikke har slått til.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Chicharito», kjent som en målsnik av sjelden sort, viste prov på å være signeringen Hammers-supporterne hadde håp om at han skulle være, da han scoret to mål i den andre serierunden.

Men etter dobbelen mot Southampton har det gått tungt.

Den tidligere Manchester United-angriperen ble hentet fra Bayer Leverkusen for 167 millioner norske kroner – den tredje dyreste West Ham-signeringen noen sinne.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

På sine siste 473 Premier League-minutter, har mexicaneren kun funnet nettet én gang – i 2-3-tapet mot Tottenham.

Husker du? «Chicharito»: – Sir Alex tekster meg fortsatt

Saken fortsetter under dette historiske «Chicharito»-øyeblikket:

Problemet? Lagkameratene

Mike Phelan, som var Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United mens «Chicharito» var i klubben, mener mexicaneren i utgangspunktet burde være rett mann for London-klubben.

– Om du leter etter en spiss som skal levere scoringer, så får man egentlig ikke noen som er bedre enn ham. Så det er en annen måte å se på dette på: Får han de ballene han trenger? spør Phelan hos Sky Sports, før han svarer selv:

– Hvis «Chicharito» blir servert i og rundt sekstenmeteren, så scorer han garantert mål, mener Phelan.

Liverpool – Man Utd: All statistikken fra oppgjøret

Tidligere West Ham-helt Bobby Zamora har også engasjert seg i 29-åringens måltørke. Han er enig med Phelan i at «Chicharito» har fått for lite å jobbe med på topp.

– Jeg synes «Chicharito» er litt som Jermain Defoe. Han har alltid scoret mål og kommer alltid til å gjøre det om han får nok baller å jobbe med i boksen. Får han ballen fire ganger, så scorer han minst ett, sier Zamora til West Hams hjemmeside.

Se også: City scoret syv mot Stoke

VGs tips: Hjemmeseier for West Ham

Både West Ham og fredagens motstander Brighton & Hove Albion kommer fra dramatiske poengtap i Premier League. Brighton ledet 1-0 mot Everton helt til Wayne Rooney scoret på overtid.

West Ham ledet på sin side 1-0 mot Burnley, før Andy Carroll fikk to gule i løpet av to minutter. Med ti mann holdt de unna helt til det 85. minutt, da Chris Wood scoret 1-1.

West Ham åpnet sesongen med tre strake tap. På de fem siste har de 2-2-1, med 2-3-tapet mot Tottenham som eneste kamp uten poeng.

De har i tillegg solide 2-0-1 hjemme.

James Collins (f) er usikker grunnet en ankelskade, mens Andy Carroll (a) er suspendert etter rødt kort i forrige serierunde.

Brighton har på sin side 0-1-3 på bortebane og 1-6 i målforskjell.

Shane Duffy (f) og Davy Pröpper (mb) har spilt samtlige kamper så langt, men er skadet. Det er også langtidsskadde Steve Sidwell (mb). I tillegg soner Tomer Hemed (a) stadig karantene.

Tunge fravær, en svak borteform for Brighton, samt en «Chicharito» på jakt etter å ende måltørken, gjør at vi tror det blir hjemmeseier i denne.

Vi anbefaler derfor et spill på ren hjemmeseier som gir 1,75 i odds hos Norsk Tipping. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er 20.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder