TIDENES AVTALE: Konsernsjef Daniel Siraj (nummer to fra høyre) representerer boligbyggelaget Obos, som går inn med flere millioner til kvinnefotballen de neste fem årene. Hege Jørgensen (i sort) representerer Serieforeningen for Kvinnefotball. Foto: Jostein Magnussen / VG

Obos ny generalpartner for Toppserien: - Tidenes avtale for kvinnefotballen

ULLEVÅL (VG) Obos er allerede sponsor av herrenes 1. divisjon. Nå spytter boligbyggelaget inn millioner i kvinnefotballen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– En historisk nyhet med svært stor betydning for kvinnefotballen.

Slik omtalte Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF) nyheten som kom til å bli sluppet på et pressetreff onsdag.

Der ble det klart at Obos går inn som generalpartner for Toppserien.

– Det finnes ingen som er stoltere enn meg selv, og det er helt utrolig artig for meg å sitte her og kunne presentere vår nye generalpartner, Obos, sier en rørt SKF-leder Hege Jørgensen.

– Avtalen er femårig, og vi kan trygt si at det er tidenes avtale for kvinnefotballen, legger hun til.

Fikk du med deg? Eliteseriens jumbo får 19 ganger mer enn Toppserie-vinneren

– Vi skal bidra til å gjøre kvinnefotballen til et superatraktivt produkt, og vi skal bidra mer enn bare sportslig. Vi skal bidra med et mentorprogram, sier konsernsjef for Obos, Daniel Siraj.

– Vi bruker seks millioner i året på selve sponsoraret, og så legger vi til nesten like mye penger i aktiviseringsmidler rundt det. Kjenner jeg meg selv rett, kommer vi til å legge enda mer penger inn. Dette er bare starten på en reise, der vi ønsker å vri noe av vårt fokus på jentefotball på topp- og breddenivå, fortsetter han, og forklarer at de aktivt oppsøkte SKF for å få på plass en avtale.

– Vi har sittet på sidelinjen og sett debatten, og at det ikke gikk så bra for jentene. Så kan vi velge å sitte å følge debatten eller å gjøre noe med det. Vi diskuterte i styret, og kom frem til at dette er en ball vi må ta, sier Siraj.

Ikke i Toppserien, men fikk du med deg Ada Hegerbergs drømmetreff for Lyon?

Les også: Stoltenberg tror kvinnefotball blir mer populært enn herrefotball

Også breddefotballen får nytte av pengene Obos tilfører. Det kommer blant annet til å bli igangsatt prosjekter som skal nå 5000 jenter i løpet av hvert år.

TOMMEL OPP: LSK Kvinner og resten av Toppserien kan vente seg et løft etter at Obos går inn med penger i ligaen. Her feirer gultrøyene årets seriegull etter å ha slått Arna-Bjørnar 4-1. Foto: Therese Alice Sanne VG

– Vi ønsker å knytte bredden og toppen mer sammen, sier SKF-leder Jørgensen.

Og så ønsker SKF og Obos å komme opp med et nytt konsept: Obos superweekend.

– Ambisjonen er å flytte hele serierunde nummer ni inn i Telenor Arena, der vi kjører full fotballhelg hele helgen, med masse aktiviteter og gøy, sier Hege Jørgensen.

Sjekk ut: Landslagskvinnenes likestillingsseier brukes for alt det er verdt av andre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder