GLAD FOR NY KLUBB: Marcus Pedersen sammen med kjæresten Karoline Randsted (17), etter at avtalen med Vitesse gikk i orden sent tirsdag kveld. Foto: Mattis Sandblad, VG
GLAD FOR NY KLUBB: Marcus Pedersen sammen med kjæresten Karoline Randsted (17), etter at avtalen med Vitesse gikk i orden sent tirsdag kveld. Foto: Mattis Sandblad, VG

Pedersen solgt til Vitesse for 12 mill.

Spissen til VG Nett: - Glad dette gikk i orden

FOTBALL

(VG Nett) Marcus Pedersen (20) er solgt fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse Arnhem for 12 millioner kroner.

Publisert: Oppdatert: 01.09.10 14:26

Det var en lettet og glad Marcus Pedersen som møtte VG Nett i Oslo sentrum tirsdag kveld, like etter at avtalen var klar. Pedersen knytter seg til Vitesse for de kommende fire årene.

- Jeg er glad for at dette har gått i orden. Vitesse er en stor klubb, med nye eiere, som er villig til å satse, sier Pedersen.

VG Nett vet at Strømsgodset får 12 millioner kroner for 20-åringen samtidig som klubben har sikret seg en prosentandel ved videresalg.

VG Nett-leser:Vitesse? Trodde fyren hadde ambisjoner.Diskuter her!

Den nederlandske klubben har bekreftet overgangen på sine nettsider. Vitesse skriver også at forhandlingene med Strømsgodset har gått over lengre tid, men at partene kom til enighet i dag.

- Det er en sterk spiller som vi kjenner godt til. Vi forventer mye av ham, sier teknisk direktør Ted van Leeuwen til klubbens nettsider etter at overgangen ble klar.

Eliteguiden:Sjekk Marcus Pedersens statistikk i 2010-sesongen

- Feil å holde ham igjen

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, forteller at drammenserne ble enige med Vitesse Arnhem torsdag kveld.

- Det er viktig at spillere som har utviklet seg hos oss skal få sjansen til å reise ut dersom de ønsker det. Marcus har sagt han ønsker seg til en større liga, og da blir det feil å holde han igjen. Og selv om vi går mot et økonomisk bedre resultat enn på mange år, valgte vi å selge da vi mener prisen er riktig, sier Espeseth til VG Nett.

Han understreker at det mangler en siste godkjenning fra det nederlandske forbundet før Pedersen er 100 prosent klar for Vitesse, men regner med at dette går i orden i løpet av kort tid.

Les også:Pedersen kan selges i dag - vil erstattes av islending

Har slitt i åpningen

Pedersen kom til Strømsgodset fra Ham-Kam etter hedmarkingenes nedrykk fra eliteserien i 2008-sesongen, og tok Marienlyst med storm. I 2009 scoret han ti mål på 24 kamper i eliteserien, og denne sesongen har 20-åringen notert sju nettkjenninger på 16 kamper.

Vitesse Arnhem spiller på ferske GelreDome med plass til 25.000 tilskuere og fikk i høst ny eier da georgianske Merab Jordania tok over kontrollen.

Etter fire seriekamper i den nederlandske serien ligger Vitesse tredje sist med tre poeng på fire kamper.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Erstattere på vei

Strømsgodsets daglige leder forventer at fansen vil reagere på Pedersen-salget da klubben kjemper om medaljer i eliteserien samtidig som de skal spille semifinale i cupen, men undertreker at Godset allerede har hentet inn Akeem Latifu og Jason Morrison.

I tillegg jobber Strømsgodset sent tirsdag kveld med å hente inn ghaneseren Mohammed Abu fra Manchester City og islendingen Gardar Johansson.

- Det ser ut til at dette går i orden, men avtalene er ikke signert, forteller Espeseth.

PS! Vitesse Arnhem signerte en annen offensiv spiller tirsdag kveld. Nacer Barazite hentes på lån fra Arsenal. Også Guram Kashia og Laryea Kingston er klare for klubben.

Her kan du lese mer om