«Mos» avgjorde Ullevaal-thriller

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga-Stabæk 3-2) Vålerenga tok sin sjette strake hjemmeseier, men holdt på å rote bort poengene i en dramatisk avslutning på Ullevaal stadion.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Live: Referat fra kampen!

Da Mos Abdellaoue og Bojan Zajic ordnet 2-1 og 3-1 etter henholdsvis 50 og 57 minutter i 2. omgang så det ut til å gå mot en oppskriftsmessig hjemmeseier, men da Stabæk-innbytter Diogo hamret inn en redusering et snaut kvarter før slutt, og Zajic fikk sitt andre gule kort og marsjordre tre minutter senere ble det en spennende avslutning.

VG LIVE:Se intervju med Martin Andresen her

Stabæk var nær utligning da Palmi Palmason nesten fikk pirket ballen forbi Hirschfeld på overtid, men laget som har hatt et godt tak på Vålerenga i de seneste oppgjørene (kun ett tap på syv siste seriemøter) måtte til slutt se seg slått.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan vi slipper inn det andre målet. Det er grusomt, når vi leder 3-1 og sovner totalt. Men jeg er veldig glad for seieren, og det er sterkt å score tre mål igjen, sier VIF-trener Martin Andresen.

VG LIVE:Se høydepunktene fra thrillerkampen!

- Vi taper kampen i starten av andreomgangen, der henger vi ikke med. Dette er imidlertid en kamp som kunne bikket begge veier, og jeg mener uavgjort ville vært mest rettferdig her, sier trenerkollega Jan Jönsson.

Beste hjemmelag

Vålerenga befestet sin posisjon som eliteseriens beste hjemmelag etter 3-2-seieren mot Stabæk i kveld. På 11 hjemmekamper har Oslo-laget vunnet ni og spilt to uavgjort.

VG LIVE:Jan Jönsson etter tapet

Det startet forrykende da Mos spilte fram Morten Berre etter tre minutter, og veteranen fikk lirket ballen i nettet bak Jon Knudsen.

VIF-fansen jubler på VGD:- Herlig Enga!

Men Stabæk slo tilbake umiddelbart, og kaptein Pontus Farnerud scoret fra kloss hold etter forarbeid av Marius Helle.

Sentral Berre

Begge lag skapte store sjanser før pausen i en underholdende kamp, men det ble ikke fart på sakene før i 2. omgang.

Morten Berre gjorde et glimrende forarbeid og Zajic sendte av gårde et ikke spesielt godt skudd som likevel snek seg forbi Knudsen som ikke hadde sin beste dag i Stabæk-målet.

Etter en tirade med Vålerenga-sjanser fikk til slutt Mos hamret ballen i nettet til 3-1 syv minutter senere, og ble med det til slutt matchvinner i sin første kamp fra start siden 18. april.

Vålerenga ligger på 2. plass på tabellen seks poeng foran Tromsø og syv poeng bak Rosenborg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder