I LONDON: Per-Mathias Høgmo var i London torsdag for å se gamleklubben Tromsø mot Tottenham. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

I LONDON: Per-Mathias Høgmo var i London torsdag for å se gamleklubben Tromsø mot Tottenham. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Høgmo: - Gjevt å bli nevnt rundt slike jobber

LONDON (VG) Per-Mathias Høgmo kaller landslagssjefjobben for norsk fotballs mest attraktive, men vil ikke diskutere sitt eget kandidatur.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Høgmo, som i går kveld var på White Hart Lane for å se gamleklubben Tromsø mot Tottenham i Europa League, seiler opp som den kanskje heteste kandidaten til å ta over for Egil Olsen. Kandidaturet ble ytterligere forsterket da Ståle Solbakken tok over FC København forrige måned.

- Jeg registrerer selvfølgelig at dette debatteres mye hjemme i Norge, men mitt hode er i Djurgården. Den dagen det foreligger noe konkret, skal jeg ta stilling til det, sier Høgmo når VG møter ham utenfor den norde delen av areanen.

Les også: Mener Høgmo bør bli landslagssjef

Men Høgmo innrømmer at det er en spennende jobb.

- Det er klart at det gjevt å bli nevnt for den mest attraktive jobben i norsk fotball, sier Høgmo.

Har frist

Hans kontrakt med Djurgården varer ut sesongen. Partene har hatt som utgangspunkt at de skal bli enige om veien videre i løpet av september. Det er ikke lenge igjen.

Les også:

Djurgården vil beholde Høgmo

LOKALOPPGJØR: Per-Mathias Høgmo og hans Djurgården spilte 1-1 mot Stockholm-rival AIK i mai. Torsdag møtes de på Djurgårdens hjemmebane. - Årets kamp, mener Høgmo. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN

- Har du vært i dialog med Norges Fotballforbund om landslagsjobben?

- Jeg kommenterer ikke min dialog med NFF, sier Høgmo.

- Er det sånn at du 1.oktober enten har sagt ja eller nei til å fortsette i Djurgården?

- Vi ønsker å få det avklart innen da, ja.

- Fortsetter du i Djurgården dersom det ikke kommer et mer attraktivt tilbud?

- Det er ikke avklart, sier Høgmo.

Toppidrettssjef

Han blir også nevnt i forbindelse med jobben som toppidrettssjef.

- Da må jeg svare det samme, at det alltid er hyggelig å bli nevnt i forbindelse med interessante jobber, men jeg vil ikke kommentere om det er en stilling som kunne passet meg. Jeg trives veldig godt med det jeg gjør nå. Jeg brenner for å utvikle fotballorganisasjonen Djurgården, det er spennende.

Les også:

Folket vil ha Solskjær

Det er også i Djurgården-regi Høgmo er i London. Han har med seg klubbens sjefsspeider og skal «treffe flere aktører«, uten å ville gå nærmere inn på hvem. Og han gleder seg over å se Tromsø tilbake i et europeisk gruppespill for første gang siden 2005.

- Det blir gøy å se nå. Vi har vært med i Europa League i mange år, og har endelig kommet med i gruppespillet. Det er utrolig gøy å få satt Tromsø på kartet. De har kommet i en gruppe hvor det ikke er umulig å komme videre, men dagens kamp er kanskje den vanskeligste, sier Høgmo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder