Aleesami-perle da IFK forsvarte serieledelsen

Svensk avis: – Landslagsklasse

(IFK Göteborg-Häcken 4-0) Haitam Aleesami (24) scoret sitt første Allsvenskan-mål da hans IFK Göteborg forsvarte serieledelsen med seier i byderbyet.

  • Stine Løvmo Lie
Publisert:

– Veldig moro med mål, sier Aleesami til VG etter kampslutt.

Nordmannen er i superform, og han var toneangivende da IFK kjørte over byrival Häcken søndag ettermiddag. Først viste han seg frem med målgivende pasning da vertene gikk opp til 2-0 etter en drøy time.

Så scoret han sitt aller første mål i Allsvenskan da han satte inn 4-0-målet på nydelig vis rett før slutt. Aleesami fosset frem og dunket ballen i utagbart i krysset.

– Jeg tar meg inn i banen, spiller vegg med Mikael Boman, legger ballen til rette og skyter med høyre. Det var en god avslutning, erkjenner forsvarsspilleren.

LES OGSÅ: Norsk back er årets forsvarer halvveis i Allsvenskan

24-åringen ble hentet fra Fredrikstad til «Blåhvitt» i forkant av sesongen, og han har spilt hvert eneste minutt i de 20 første serierundene. Sammen med landsmann og forsvarskollega Thomas Rogne har han nektet motstanderne å score mer enn 12 mål.

Det er desidert færrest i den svenske toppdivisjonen, og heller ikke søndag ble det baklengs. I tillegg havnet altså venstrebacken på scoringslisten.

– Det viktigste var en god prestasjon av laget og tre poeng. Vi vinner matchen fortjent og er solide i alle deler av banen, mener Aleesami.

Søren Rieks scoret de tre første målene til IFK.

LES OGSÅ: Mener Haitam er mann for Norge

Slik oppsummerer svenske Expressen kampen:

– Rieks sto for et hat trick, Emil Salomonsson, John Alvbåge og Mads Albaek har dominert på sine posisjoner, men det kan like gjerne være Aleesami som har vært aller best i dag. Landslagsklasse.

PS: Häcken ble redusert til ti mann allerede etter en halvtime, da Jasmin Sudic fikk direkte rødt kort.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder