HAR TROA: Både Vidar Riseth og Bent Skammelsrud tror Perry kan få til ting med RBK-laget. Foto: NTB scanpix

Riseth: - Ikke Perrys skyld at vi ikke lyktes i 2005

Gamle helter tror på den nye sjefen

(VG Nett) Både Bent Skammelsrud (46) og Vidar Riseth (40) tror Rosenborg har valgt rett trener i Per Joar Hansen.

  • Jørgen B. Hoff
  • Pernille Ingebrigtsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Per Joar Hansen ble i dag presentert som ny Rosenborg-sjef på Brakka på Lerkendal, og to som tidligere har spilt i hvitt er fornøyde med det.

- Han gjorde en god jobb sist han var her og fikk vist mange gode sider. Han er en dyktig trener, og jeg skjønner godt at Rosenborg velger å ansette ham. Da det gikk imot, sto han som en bauta i stormen. Jeg kjenner ikke noen som er bedre enn ham til å stå imot press, sier Vidar Riseth til VG Nett.

Den tidligere Rosenborg-spilleren hadde Perry som trener i 2005, og mener han har kvalitetene som trengs for å være Rosenborg-trener. Og Riseth påpeker at den nå avtroppende U21-landslagstreneren har skaffet seg mye erfaring siden sist han var i Trondheim.

Les også: Eggen stiller seg bak RBKs valg

Tror ikke fansen blir noe problem

Også Bent Skammelsrud, som var i Rosenborg i 12 sesonger, tror Perry kan få til ting i Rosenborg - til tross for at han ikke lyktes i 2005. Skammelsrud mener det var et dårlig utgangspunkt for Perry å komme fra assistenttrenerjobben forrige gang, og mener det ligger mer til rette for suksess denne gangen.

NY RBK-TRENER: Per Joar Hansen er Rosenborgs trener fra og med i dag. Foto: Trond Solberg, VG

At enkelte supportere har ytret sin misnøye med en Perry-ansettelse, tror hverken Skammelsrud eller Riseth vil skape store problemer.

- Fotball er ferskvare. Så fort Rosenborg begynner å vinne, så snur det. Fansen var jo også ute etter Steffen Iversen, men etter hva jeg husker, så snudde det fort da han begynte å score, sier Skammelsrud til VG Nett.

Den tidligere Rosenborg-midtbanespilleren synes det er unødvendig å slakte folk før de har fått prøvd seg.

- Må ikke miste drømmene

- Tror du Perry har rett når han sier at mange trøndere fortsatt lever i 90-årene og Champions League?

- Jeg skjønner hva han sier. Det er jo som julekvelden, man drømmer om å få oppleve den igjen. Det er lang vei dit nå, men man må ikke miste drømmene, noe jeg ikke håper Perry har gjort, sier Skammelsrud som er for forslaget om at Rosenborg skal vende tilbake til røttene.

- Det er dumt å glemme suksessformelen, sier han.

Les også: Perry: - Den gamle RBK-tiden er forbi

Vidar Riseth mener det Rosenborg-mannskapet som Perry arver etter Jan Jönsson er godt rustet og bør kunne kjempe om gullet neste år.

- Min mening er at stallen til Rosenborg ikke er noe dårligere enn den til klubber som Molde og Godset og andre lag i toppstriden. Det tar tid å sette en stall, men om de ikke kan vinne hvert år, så må det i alle fall være et krav til treneren å snuse på gullet hvert år, sier Riseth.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder