GJENFORENING?: Bjørn Helge og John Arne Riise drømmer om å spille i samme klubb. Her er de to på landslagssamling i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Riise åpner for å avslutte med lillebror i LSK

John Arne Riise (33) bekrefter at han drømmer om å avslutte karrieren i samme klubb som lillebror Bjørn Helge (30). Lillestrøm holder dørene åpne.

  • Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mens Bjørn Helge søndag scoret to mål og briljerte for Lillestrøm som nå for alvor er ute av nedrykksstriden, sliter John Arne med spilletid i Fulham.

33-åringen har flere ganger vært både åpen og avvisende til å avslutte i norsk fotball, der han ennå ikke har spilt på øverste nivå.

Les også: Storebror Riise hyller lillebror etter overtidsdrama

Mandag er han i hvert fall tydelig på at han har lyst til å spille sammen med broren. Det kan bli i Lillestrøm, skriver NRK.

POSITIV: Lillestrøms Torgeir Bjarmann holder dørene på Åråsen åpne for John Arne Riise. Foto: Roger Neumann, VG

- Sier seg selv at å avslutte karrieren i samme klubb som bror er drømmen. Når og om det skjer er uvisst, men helt klart vårt mål som familie, skriver Riise på sin Twitter-konto og tilføyer at han gjerne vil dele av sine erfaringer og bidra til å hjelpe yngre spillere.

- 15 år som proff. Føler jeg har mye å lære bort til yngre. Hvordan bygge opp og hjelpe dem til å ta de rette stegene. Samt hjelpe klubben.

Lillestrøm positive

Overfor NRK, som først omtalte saken, sier sportslig og daglig leder i Lillestrøm Torgeir Bjarmann at klubben holder dørene åpne dersom Riise ønsker å returnere til Norge neste sommer.

- Det ville jo skapt en enda mer fargerik klubb - både på og utenfor banen. Og vært positivt for hele miljøet rundt LSK. I tillegg ville Riise vært en svært god signering sportslig. Han tar med seg gode holdninger, sier Bjarmann, som samtidig svarer at de ikke vil være kapable til å matche lønningsposen den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren er vant til fra utlandet.

- En sjuk klubb

Overfor samme kanal gliser Bjørn Helge Riise av tanken på de to i samme klubb, og sier spøkefullt:

- Vi hadde blitt en sjuk klubb i alle fall. Han med Twitter-meldingene sine og jeg med temperamentet mitt.

I en mer alvorlig tone bekrefter han imidlertid at John Arne har vurdert spill i Norge.

- Vi har snakket om det. Det kan hende du ser oss sammen utpå her en dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder