TØFF DAG PÅ JOBBEN: Jonas Olsson hadde vanskelig for å fordøye nedrykket søndag. Foto:Alf Vidar Snæland,NTB scanpix

Sogndal rykket ned fra Tippeligaen i går: Trener Olsson: – Det er blytungt og kjennes for jævlig

SOGNDAL (VG) (Sogndal-Stabæk 0-2) Jonas Olsson var forberedt på en søvnløs natt etter å ha avsluttet Sogndal-karrieren med nedrykk i går.

  • Jørn-Arne Tomasgard

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er blytungt og kjennes for jævlig. Jeg har aldri vært med å rykke ned tidligere som spiller eller trener. Det føles helt tomt. Jeg kommer ikke til å sove i natt, sier svensken som ledet Sogndal for 90. gang i går.

Olsson drar hjem til Göteborg med en bitrest mulig avslutning – nedrykk. De to foregående sesongene har han ledet klubben til 12.-plasser i Tippeligaen. Eirik Bakke overtar nå et 1.-divisjonslag.

Det triste faktum for Sogndals del er at de ikke har vært gode nok i høstsesongen. De har bare tatt seks poeng på 17 kamper etter at de tok ferie midt på tabellen.

I sommerpausen solgte de midtstopperne Azar Karadas og Gustav Valsvik. Heller ikke søndagens avgjørende hjemmekamp mot Stabæk klarte laget å vinne. Fire minutter før full tid kontret Stabæk, og Luc Kassi satte inn 0-1. Franck Boli økte til 0-2 på overtid.

Før målene var stillingen 2-2 i Haugesund, med Sogndal-scoring og et nytt hjemmemål i Haugesund ville Sogndal tatt kvalikplassen. En liten stund mellom 80. og 85. minutt var det temperatur og spenning på Fosshaugane.

Udyktighet i 30 runder

– Solgte Sogndal seg til nedrykk, Olsson?

– Det hadde vært fristende for meg å si ja. Men jeg skal ikke skylde på noe. Jeg tar det hele og fulle ansvaret. Sogndal trenger penger fra spillersalg for å drifte klubben, jeg synes det er en fin måte å drive på.

– Dere har bare tatt seks poeng i høst, dere har ikke vært gode nok, er du enig i det?

– Ja, dette handler om udyktighet i 30 serierunder. Vi har slitt med å score mål, det har vært hovedproblemet. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har opplevd samme kampbilde som i dag, der vi presser og motstanderen scorer.

– Hva betyr dette for trenerkarrieren din videre?

– Det er vanskelig å si, men meg kan med hånden på hjertet si at jeg har gjort mitt beste. Jeg er fornøyd med de to første sesongene, men i dag kjenner jeg meg elendig, sier en blek, men fattet Olsson til VG.

Kommentar: Sogndals kollaps ble Branns redning

Middels førstedivisjonslag

Resignerte Sogndal-spillere innså at de ikke var gode nok.

– I høst har vi spilt som et middels førstedivisjonslag. Vi var ikke bedre enn det vi viste, og fortjente å rykke ned. Det er trist å erkjenne, vi hadde lyst å bli historiske med å holde Sogndal i Tippeligaen i fem år, sier Ulrik Flo. Han regner med han blir med klubben ned.

– Hvordan er stemningen i garderoben?

– Den er preget av frustrasjon og skuffelse, det er vanskelig å vite hvor man skal gjøre av seg, sier Flo.

Kenneth Udjus drar nå tilbake til Lillestrøm etter utlån, han innser at Sogndal rykket ned fortjent.

– Dette var et bevis på at vi ikke var gode nok. Vi avgjorde ikke kampen, det gjorde de. Da fortjente vi å rykke ned. Det er tungt å erkjenne, men slik er det.Mer om

  1. Sogndal Fotball

Flere artikler

  1. Flo etter Sogndal-nedrykket: - Har spilt som et middels førstedivisjonslag i høst

  2. Karadas skulle byttes ut - senket gamleklubben

  3. Bakke: – Sogndal har vokst forbi Brann

  4. Sogndal ramlet under streken

  5. Ekspertene tror Brann beholder plassen

  6. Sogndals skrekktall kan bli Branns redning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder