Lionel Messi gjorde rent bord: Kåret til «Årets spiller i Europa» og vant pris for mesterverket mot Bayern

FOTBALL

Først vant Lionel Messi (28) pris for mesterverket sitt mot Bayern München. Så ble han kåret til «Årets spiller i Europa».

Publisert: Oppdatert: 03.12.15 12:25

Det gikk som det måtte gå: Lionel Messi (28) ble utropt til den beste spilleren i Europa for sesongen 2014/15. Barcelonas argentinske tekniker ledet sitt katalanske lag til seier i ligaen, cupen og til triumf i Champions League.

I kveld, etter at gruppespillet i Champions League ble trukket, ble han kåret til «Årets spiller i Europa» av fotballjournalister i Europa. Han gikk seirende ut av kåringen mot lagkamerat Luis Suárez og Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo.

Gruppespillet trukket: Hareide møter Zlatans PSG og Real Madrid

Sistnevnte vant prisen i fjor, men i år kunne ikke portugiseren tukte argentineren, uten at det fikk mange til å sperre øynene opp.

– Soleklar seier til Lionel Messi. Det kan ikke bli annet etter alle de «bøttene» han løftet forrige sesong. På bakgrunn av alt han vant for Barcelona, og dro Argentina til VM-finale, er det ikke tvil. Ronaldo vant ingenting. Trofeene avgjør, sa Øyvind Alsaker i TV 2 til VG i forkant av utdelingen, og fikk støtte av La Liga-ekspert Petter Beland og Viasat-ekspert Rune Bratseth.

– Jeg er ganske sikker på at Messi stikker av med seieren. Han har vunnet trippel, og gjorde et godt VM til han å være, sa Petter Veland.

Les også: Messi og Ronaldo dobbelt så gode som resten av Europa

– Messi er min favoritt. Fordi han vant finalen i Champions League med Barcelona og hadde en strålende sesong. Det vil alltid være en kamp mellom han og Cristiano Ronaldo, og jeg er veldig imponert over standarden på duellen den imellom. Andre idrettsutøvere snakker om å toppe formen til mesterskap. Messi og Ronaldo leverer på toppnivå to ganger i uken, sa Rune Bratseth.

De tre ekspertene fikk altså rett, og til og med hovedpersonen selv så ut til å være lite overrasket over at han vant prisen.

– Jeg er veldig glad. Takk for alle, også til mine lagkamerater, for denne prisen er også til dere, sa Messi fra scenen.

Det var ikke den eneste prisen Lionel Messi kunne ta med seg hjem fra seremonien i Monaco. Tidligere på dagen hadde brukerne av UEFAs hjemmesider kåret hans mesterverk mot Bayern München til forrige sesongs mål i europacupene Champions League og Europa League.

Messis mesterverk: Se og nyt Messi ydmyke Bayern!

Igjen måtte Real Madrids Cristiano Ronaldo se seg slått. Hans scoring i 3-0-seieren over Liverpool kom på 2. plass med 24 prosent av stemmene - hele 15 prosent færre stemmer enn Lionel Messi sitt.

Arsenals Aaron Ramsey sitt perletreff mot Galatasaray tok 3. plassen med ni prosent av stemmene, mens et Neymar-mål og Tottenhams rabona-mål signert Erik Lamela tok de to neste plassene på lista.

PS! Tyske Celia Sasic ble kåret til «Årets spiller i Europa» på kvinnesiden.

Her kan du lese mer om