Her vinner Anders Jacobsen igjen

Best i gokart

Løp til Bergisel for å studere bakken

INNSBRUCK (VG) Under ett døgn etter triumfen i Nyttårshopprennet vant Anders Jacobsen (29) ny konkurranse - i gokart.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Storhopperen viste hvilken eminent konkurransemann han er på innendørs gokartbane i Innsbruck. At han råkjørte – uten førerkort – ble kommentert fra flere hold. Jacobsen mistet nemlig lappen i august i fjor. Det har komplisert hverdagen hans. Men i februar er karantetiden over.

Det er ikke påkrevd med bilserifikat i gokart. Men Jacobsen syntes åpenbart at det var stas å holde i et ratt igjen. Tidligere landslagskollega – NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen kom nærmest – og feide til med følgende kommentar i nederlagets stund.

Artikkelen fortsetter under bildet

BEST IGJEN: Anders Jacobsen (t.h.) vant ny konkurranse. Anders Bardal, Johan Remen Evensen og Thomas Hörl var sjanseløse mot ham i gokart. Foto:GØRAN BOHLIN,VG

– Anders sin seier i Nyttårshopprennet var enklere enn denne, sier Remen Evensen.

INNERSVING: Anders Jacobsen suser rundt på gokartbanen i Innsbruck. Han vant den konkurransen også, så klart. Foto:GØRAN BOHLIN,VG

Jacobsen bare gliste. Han er typen som «hater å tape». Det fikk samtlige av lagkameratene merke. Også de fra støtteapparatet som yppet seg. Servicemann Thomas Hörl havnet på tredjeplass.

Skal vinne alt

– Jeg ikke vinne, men jeg vil gjerne. Og jeg gjør alt jeg kan for å få til det, sier Anders Jacobsen.

Han tørket ansiktssvetten og stilte til «seiersintervju». Blant annet på Eurosport. Norges superhopper er het etter seieren i Garmisch-Partenkirchen torsdag. Lørdag er det kvalifisering til søndagens tredje renn i Hoppuka. Tirsdag avsluttet det som regnes som verdens tøffeste hoppkonkurranse med renn i Bischofshofen.

Jacobsen gleder seg åpenbart som en guttunge. Tidligere i dag løp han opp til Bergisel sammen med Rune Velta (femteplass i Nyttårshopprennet). Studieturen ble blant annet gjort for å friske om gode minner. Det var nettopp i den gamle OL-bakken at Jacobsen avgjorde sammenlagtseieren i 2007 da han vant Hoppuka som debutant.

Løp til Bergisel

– Jeg måtte opp i bakken for å lagre litt minner. Det var så mye stress etter at jeg hadde vunnet i Garmisch-Partenkirchen. Jeg løp en tur alene på kvelden, tok sauna på hotellet, og var litt for meg selv. Midt i Hoppuka er ikke tiden for å feire, sier Anders Jacobsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder