Mats Møller Dæhli: - Vi må vise at vi kan stå frem i motgang

SER OPP TIL BREDE: Mats Møller Dæhli og Brede Hangeland trenger begge desperat tre poeng i dagens kamp. Her er de avbildet tidligere denne uken, da landslaget var samlet i Tjsekkia. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

I dag møtes Norges nye stjerneduo til bunnkamp

Det skiller 14 år og nesten 20 centimeter. Men etter det aller første møtet mellom Mats Møller Dæhli (19) og Brede Hangeland (32) fant duoen gjensidig respekt i hverandre.

  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

I dag kommer det andre møtet mellom den nye stjernen og den «gamle» kapteinen på det norske landslaget. Dæhli starter imidlertid på benken.

Når Cardiff møter Fulham i Premier League. Sekspoengskampen mellom de to per nå dårligste - og mest norskinfluerte - lagene i den engelske toppligaen.

Kanskje så enkelt at det laget som taper i Wales i ettermiddag rykker ned?

VG LIVE: Følg thrillerkampen mellom Cardiff og Fulham LIVE fra klokken 16.00

- Utrolig stort

- Ikke så enkelt som det. Men vinner vi den kampen, har vi heng på lagene foran. Og det er viktig akkurat nå, sier Mats Møller Dæhli til VG.

Han rakk knapt å sove etter sin første A-landskamp fra start mot Tsjekkia onsdag, der han først minnet om en italiener - i måten han sang nasjonalsangen på, deretter om en brasilianer - i hvordan han behandlet ballen.

Men allerede ti over halv fem torsdag morgen forlot han spillerhotellet Hilton i Praha for å komme seg til Cardiff for å starte forberedelsene til dagens kamp.

20 CENTIMETERS FORSKJELL: På Brede Hangeland og Mats Møller Dæhli. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Dit reiste han etter å ha møtt Brede Hangeland for første gang under landslagssamlingen. Mens Hangeland avsluttet sitt første halvår i Premier League rett før han fylte 27, var Dæhli på plass allerede som tenåring.

- Å spille Premier League er utrolig stort. Det har vært mitt mål å spille i en topp fire-liga, sier Mats Møller Dæhli - som også var på A-landslaget et drøyt halvår før han egentlig hadde sett for seg debuten.

Fulham-nedtur

- Hvordan er det å spille på et bunnlag?

- En ny erfaring. Hver kamp er ekstremt viktig. Det er tøft. Fansen liker det ikke. Men vi må vise at vi kan stå frem i motgang, sier Cardiff-spilleren.

Brede Hangeland vet alt om det: Han kom til et Fulham som kjempet mot nedrykk i 2008 og som lå under streken da et kvarter gjensto av sesongen. Men siden har London-klubben stort sett hatt god avstand til bunnen. Inntil i år.

- Jeg kunne skrevet bok om denne sesongen her, sier Brede Hangeland - etter å ha opplevd tre managere og 19 ligatap i klubben der han er lagkaptein.

De tåler neppe et nytt kl. 16.00 i ettermiddag. Men det gjør ikke Cardiff, heller.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Mer om

  1. Premier League

Flere artikler

  1. Hangeland om Dæhli: Han tør å prøve på ting du bare ser på løkka

  2. Hangeland mot nedrykk: Ikke tenkt på neste år

  3. Bare fire spillere treffer bedre i Premier League

  4. Mener det er best med Dæhli-klubbytte

  5. Seks nordmenn rykket ned

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder