REDNINGSMANN: Tom Nordlie har lang erfaring fra å redde klubber. Nå skal han forsøke å redde Sandnes Ulf.
REDNINGSMANN: Tom Nordlie har lang erfaring fra å redde klubber. Nå skal han forsøke å redde Sandnes Ulf. Foto:Geir Olsen,VG

Nordlie blir Sandnes Ulf-trener

FOTBALL

Tom Nordlie (52) presenteres som ny trener i nedrykkstruede Sandnes Ulf klokken 12.00 onsdag.

  • Øystein Hernes
Publisert: Oppdatert: 23.07.14 11:21

VG vet at det er Nordlie som nå tar over trenerroret i klubben.

Klubben sendte onsdag morgen ut en pressemelding der de inviterer til pressekonferanse på Sandnes stadion. Tema: A-lagets nye hovedtrener.

Men klubben avslører ikke selv hvem det er snakk om. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Sandnes Ulf ligger helt på bunnen av tabellen i Tippeligaen med 14 kamper igjen. Nå blir det Nordlies oppgave å redde rogalandskluben fra nedrykk.

Asle Andersen (42) fikk sparken fra klubben forrige onsdag og Sandnes Ulf har bekreftet at de har hatt samtaler med Nordlie om trenerjobben de siste dagene.

– Vi er i positiv dialog, men ingenting er klart. Det er feil at partene er enige allerede, sa Nordlie til VG i går.

Trenernomade

Men nå, ett døgn etter, skal altså avtalen med trenerprofilen være i boks.

52-åringen er blitt kjent som en trener som klarer å skape gode resultater på kort sikt. Det gjorde han blant annet i Sandefjord, med Start og i Kongsvinger.

Nordlie har trent mange klubber siden av starten av trenerkarrieren på slutten av 80-tallet. Han tok over Odd i 1998 og har siden den gang trent Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Kongsvinger og Fredrikstad.

Assistenten ville ikke overta

Det oppsto et kaos i klubben etter at Andersen, som ledet laget fra 2.-divisjonsspill til Tippeliga-spill, fikk sparken for litt under en uke siden.

Etter at Andersens assistent-trener Bjarte Lunde Aarsheim (39) takket nei til hovedtrener-jobben, har Tom Nordlie vært sterkt lenket til den ledige trenerjobben.

– Vi har hatt en god prat med Tom. Vi har diskutert vår situasjon, og hva vi er på jakt etter. Så sjekker vi et par andre kandidater også, sa daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, til VG i helgen.

Her kan du lese mer om