POPULÆR MANN: Daniel Agger (t.h.) var et yndet «selfie»-objekt da Liverpool spilte treningskamp borte mot Brøndby tidligere i sommer. Lite visste hjemmefansen da at 29-åringen skulle returnere permanent noen uker senere.
POPULÆR MANN: Daniel Agger (t.h.) var et yndet «selfie»-objekt da Liverpool spilte treningskamp borte mot Brøndby tidligere i sommer. Lite visste hjemmefansen da at 29-åringen skulle returnere permanent noen uker senere. Foto:Liselotte Sabroe,Afp

Agger med sjokkretur til Brøndby

Forlater Liverpool for 30 millioner kroner

FOTBALL

Kroppen orket ikke mer av belastningen i Premier League

Blir stoppermakker med Fredrik Semb Berge

Han har «YNWA» tatovert på knokene, men bærer fortsatt Brøndby med seg i hjertet. Nå gjør Daniel Agger (29) en sjokkretur til moderklubben.

Publisert:

- Liverpool har vært en så stor del av både mitt og familien min sine liv i så lang tid at det er ekstremt vanskelig å forlate klubben. Men da muligheten åpnet seg for å returnere hjem til Brøndby på det stadiet jeg nå er i karrieren, føltes det som en riktig avgjørelse, sier Agger til Liverpools hjemmeside.

Agger har vært gjenstand for bud fra Manchester City, langvarig interesse fra selveste Barcelona de senere årene, og koblet til Champions League-klubber som Napoli og Atlético Madrid i løpet av denne sommeren. Det var imidlertid aldri aktuelt, skal man tro dansken som kom til Anfield fra nettopp Brøndby i 2006.

Han var bare etterlatt med ett reelt valg:

- Jeg kunne aldri gått til en annen klubb (enn Brøndby), og det har jeg bevist gjennom de valgene jeg har tatt de siste sesongene: Jeg har takket nei til mange tilbud fra andre Premier League- og europeiske klubber, sier han.

Overgangen fra å konkurrere med med Dejan Lovren og Martin Skrtel om en startplass i Liverpool til å danne stopperpar med norske Fredrik Semb Berge i Brøndby er voldsom, men dansken sier at ni år, 232 kamper og en rekke skader har satt sine spor, selv om han med sine 29 år burde være i sin beste fotballalder.

- I det siste har jeg begynt å føle effekten av å spille jevnlig i en liga som er så fysisk krevende som Premier League, og jeg ønsket ikke å bli så lenge jeg ikke trodde at jeg ville være i stand til å tåle den utfordringen uke inn og uke ut. Dette er en veldig spesiell klubb, og jeg kommer til å forbli en supporter resten av livet. Jeg ser på hver eneste kamp jeg spilte på Anfield som et privilegium, sier Agger.

Han koster Brøndby så lite som 30 millioner kroner, ifølge Liverpool Echo. 29-åringen har skrevet en toårskontrakt med moderklubben og får også sitt gamle draktnummer, 22, melder Brøndby i en pressemelding.

Her kan du lese mer om