PÅ VIF-TRENING: Gary Martin håper på kontrakt i Norge etter å ha blitt toppscorer i den islandske ligaen. Foto:,Wegard Bakkehaug

Kopierte Kjartansson - testes av VIF

...men Kjetil Rekdal har et annet førstevalg som Kjartansson-erstatter

VALLHALL (VG) Har du hørt om spissen som ble toppscorer i islandsk liga med 13 scoringer og fikk prøve seg i Vålerenga? Her kommer versjon to.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vidar Örn Kjartanssons historie er velkjent, men eventyret startet for spissen etter å ha blitt toppscorer på Island i 2013 med 13 mål.

Fjorårets ener på toppscorerlisten på sagaøya var briten Gary Martin - også han med 13 nettkjenninger. Nå er KR-angriperen hentet til Vålerenga for å vise seg frem på trening denne uken og i lørdagens treningskamp mot Stabæk.

– Han har selv vært ivrig på å få komme hit. Nå har han fått sjansen, så får vi se, sier trener Kjetil Rekdal til VG.

Jobber med spissalternativ

Han leter fortsatt etter en ny toppscorer og førstevalg på topp, og røper at Vålerenga for tiden jobber med et annet meget spennende alternativ.

– Det er snakk om mer «ferdig vare», men det vil koste litt. Vi skal strekke oss langt for å få til en løsning der, men må ha andre alternativer klare om det ikke går, sier Rekdal.

Vålerenga-sjefen håper å få på plass minst én forsterkning før avreise til La Manga mandag, men tror ikke det løser seg med spissen han ønsker seg som Kjartansson-erstatter før den tid.

JOBBER MED NY SPISS: Kjetil Rekdal. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

– Men jeg har god tro på at vi får på plass noe før mandag. Det jobbes på høytrykk med flere brikker. Vi skal forholde oss til rammene vi har på lønn, men det er rom for to-tre spillere inn nå.

Martin vil til Vålerenga

En av dem kan bli Gary Martin som trente med Vålerenga for første gang torsdag. 24-åringen ble frigitt av Middlesborugh som unggutt og endte i lille Akranes på Island før han ble snappet opp av KR Reykjavik hvor han har vært toppscorer to år på rad under nåværende LSK-trener Runar Kristinssons ledelse.

Ifølge Martin selv var han i desember aktuell for å følge sin gamle sjef til Åråsen. Også Sarpsborg og belgiske Mouscron skal ha vist interesse for engelskmannen som nå håper å følge Kjartansson fra islandsk liga til Vålerenga.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått sjansen i en stor klubb som Vålerenga. Helt siden jeg gikk av flyet, har jeg blitt tatt utrolig godt imot av et meget profesjonelt apparat. Jeg ble raskt voksen av å flytte alene til Island som 18-åring og utviklet meg stort etter at Kristinsson hentet meg til KR. Han har lært meg nesten alt jeg vet, sier Martin til VG.

– Er du lik Vidar Örn Kjartansson som spisstype?

– Vi er helt forskjellige. Han er mer en boksspiller mens jeg er en «allrounder» som løper hele tiden og beveger meg mye ut mot kantene. Vidar fortjente virkelig suksessen han hadde her. Jeg har stor respekt for det han har fått til.

Braaten fortsatt på trening

Klubbløse Daniel Braaten har trent med Vålerenga i én måned og var på plass i Vallhall også torsdag der han gjennomførte en alternativ økt. 32-åringen håper fortsatt på en kontrakt utenfor Norges grenser, men snakker jevnlig med VIF-ledesen.

– Jeg vet ikke om det blir noe ut av det. Daniel må gi oss et signal om han kan tenke seg å være her eller ikke. Så langt har han ikke sagt stort mer enn at han stortrives og at han syns dette er en fin gruppe å være i, sier Rekdal.

Torsdag ble det klart at Vålerenga slipper Diego Calvo tilbake til Alajuelense i Costa Rica. Samtidig skrev Elias Mar Omarsson under en treårskontrakt på Valle.

– Det er en meget spennende spiller med stor fart, dribleferdigheter, gode innlegg og bra blikk for spillet. Han kan bli artig å se på, spår VIF-sjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder