SNART TILBAKE?: Svært mange peker på Ole Gunnar Solskjær som ny Molde-trener etter at Tor Ole Skullerud gir seg ved sesongslutt.

SNART TILBAKE?: Svært mange peker på Ole Gunnar Solskjær som ny Molde-trener etter at Tor Ole Skullerud gir seg ved sesongslutt. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Trenerkompisen om Solskjær: – Vil overraske om Molde ikke tar kontakt

Solskjær i Kristiansund: - Får jobbtilbud hver dag

Ingen i hjembyen maser om fremtiden

Trener fire lag og skal snart bygge nytt hus

Kristiansund-trener Christian Michelsen samarbeider med Ole Gunnar Solskjær stort sett hver uke. Og mener han snart er klar for nye treneroppgaver.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ole Gunnar har fått ladet batteriene og er virkelig klar om den riktige klubben dukker opp. Om det nå blir Molde eller en annen klubb, sier Michelsen.

Tor Ole Skullerud bekreftet onsdag at han gir seg etter sesongen og Michelsen utelukker ikke Solskjær kan komme tilbake til klubben han trente til tre titler på tre sesonger mellom 2011 og 2013:

– Det vil overraske meg om Molde ikke tar kontakt med ham, men jeg har ikke snakket med Ole Gunnar om hva han tenker om tiden fremover, sier Michelsen.

Les også: Ekspertene ber Molde hente Solskjær

KRISTIANSUND-TRENER: Christian Michelsen vet også en del om å score mål. Solskjær-kompisen scoret selv 13 mål på 86 kamper for Stabæk mellom 1999 og 2003. Foto:Tore Berntsen,VG

Mange jobbtilbud

Kilder i Kristiansund forteller VG at Solskjær selv har sagt at han «får jobbtilbud hver dag». Det er kjent Aalesund tok kontakt i vår og at Solskjær er nevnt i forbindelse med Rikard Norlings fall i Brann. Utenlandske media har satt ham i forbindelse med trenerjobbene i sveitsiske Basel og danske FC Midtjylland og Brøndby. Agent Jim Solbakken har ikke svart på VGs henvendelse.

Men dette er helt sikkert bare toppen av isfjellet.

– Ole Gunnar sier selv at alt handler om timing, opplyser Christian Michelsen.

Michelsen forteller at Solskjær helt slipper å svare på spørsmål om fremtiden i hjembyen på Nordvestlandet. Det hersker en felles forståelse i Kristiansund om at byens største sønn skal få være i fred for det alle egentlig er mest interesserte i.

Får fred i hjembyen

– Jeg tror de fleste innerst inne ønsker å ta en prat med Ole Gunnar om dette. Han er stor personlighet som alle bryr seg om. Men vi er veldig bevisste på ikke mase «høl i haue» på ham, forklarer Michelsen.

Det er gått 286 dager – ni og en halv måned – siden det var slutt for Solskjær i Cardiff. Det har siden blitt publisert omtrent 4000 saker i norsk media med hans navn. Men Solskjær har i samme periode bare så vidt snakket med lokalavisene Tidens Krav (Kristiansund) og Romsdals Budstikke (Molde) her i Norge i tillegg til TV 2 i forbindelse med at Truls Svendsen var på besøk på trening i Clausenengen.

IKKE TANS MANN: Vincent Tan klapper Ole Gunnar på skulderen, men Cardiff-eieren hevdet etter avskjeden at Solskjær aldri var hans mann. Foto:Nina Eirin Rangøy,VG

I England var han i desember i fjor Sky Sports studiogjest i forbindelse med Manchester Uniteds 3-0-seier over Liverpool. Og ble i den forbindelse også intervjuet av Manchester Evening News. Der hyllet han manager Louis van Gaal.

Ikke et sted har Solskjær sagt et ord om fremtiden eller hvordan han egentlig opplevde den vonde slutten i Cardiff. Det er usikkert om den endelige økonomiske sluttavtalen med Cardiff-eier Vincent Tan ennå er klar.

Det som er sikkert er at Ole Gunnar Solskjær er fotballtrener stort sett hver dag hjemme i Kristiansund. Enten for Kristiansund – nå på 5. plass i Obos-ligaen – eller lagene til barna Noah (15), der han er fast trener, Karna (12) og Elijah (7) i Clausenengen. Solskjær er også engasjert i det såkalte Neasakademiet der eldstesønnen er med.

– Vi har ingen formell avtale. Ole Gunnar er en travelt opptatt mann, men har vært innom hos oss en del uker. Vi ønsker da at han skal lede hele økten. Noe han som oftest har gjort. Han er en familiemann, kjører ofte ungene på trening og er ute på feltet der også. Han tar del i mye og er inspirasjon for mange her. Det er stund siden byen har fått frem en toppspiller og det betyr mye å ha ham er. Personlig håper jeg at Solskjær blir her lengst mulig, sier Christian Michelsen, som trener Kristiansund sammen med Solskjærs gamle trener fra «Enga», Ole Olsen.

River og bygger nytt

Det er sannsynlig at familien blir i byen lenge. Sammen med kona Silje har han nettopp kjøpt seg en rekkehusleilighet til 4,5 millioner kroner, ifølge Nettavisen.

Tidens Krav har skrevet at deres nåværende, cirka 20 år gamle, hus skal rives for å gi plass til et funkisbygg på 510 kvadratmeter med både svømmebasseng og kino. Solskjær kjøpte for bare fire år siden huset for 11,5 millioner kroner. Det er rekord i Kristiansund.

RIVES: Denne praktboligen kjøpte ekteparet Solskjær i 2011. Nå skal huses rives for å gi plass til et nytt hjem for familien ved vannkanten på Innlandet i Kristiansund. Foto:Anders Tøsse,VG

Så får tiden vise hvor lenge Solskjær selv blir boende i byen. Han har fortsatt gode forbindelser til Manchester United og var i mai i Bahrain på oppdrag for en av klubbens sponsorer.

– Det er ingen tvil om at han trives her byen. Ole Gunnar er alltid i godt humør. Jeg tror han har hat godt av denne pausen etter at det har gått i ett for ham i svært mange år, sier Michelsen.

Hjemme i Kristiansund er Solskjær også engasjert i Tahiti-festivalen. Så sent som i forrige uke overrakte han årets Tahiti-pris til Thorvald Stoltenberg og Kåre Willoch. Han sitter i juryen sammen med blant annet musiker Forde Alnæs og Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle.

– Det var på 80-tallet vi hadde gode politikere, sa Ole Gunnar Solskjær til stor latter fra salen.

Tiden vil vise når han igjen får høre jubelen fra tribunen. Inntil videre er Ole Gunnar Solskjær dratt på sommerferie med familien.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder