MØTTES I RETTEN: Norges Fotballforbund og generalsekretær Kjetil Siem (til venstre) møtte Guttorm Dilling i arbeidsrettssaken i slutten av januar. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Dilling vant saken mot NFF

Advokaten: – Guttorm er fornøyd med resultatet

Må vente på rettskraftig dom før han kan få A-landslagsjobben tilbake

Fredag falt dommen i rettssaken mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Guttorm Dilling. Den tidligere administrative lederen på A-landslaget fikk medhold.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dermed har Oslo tingrett konkludert i den betente arbeidskonflikten mellom NFF og herrelandslagets mangeårige administrative leder Guttorm Dilling. Partene møttes i retten 26. og 27. januar.

Rettens konklusjon er at Dilling ikke kan omplasseres til stillingen som administrativ leder for U-landslagene som NFF har tilbudt.

Beslutningen om å omplassere Dilling er derfor ugyldig, står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

– Guttorm Dilling er fornøyd med resultatet. Han har fått medhold i alt i hovedsaken, som jeg kan se, og ser frem til å komme tilbake på jobb, sier Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til VG.

Guttorm Dilling ba også retten om å få tre inn i stillingen som administrativ leder for A-landslaget frem til saken er endelig avgjort. Denne begjæringen tok ikke retten til følge.

Det innebærer at Dilling ikke får gå tilbake til A-landslagsjobben før en rettskraftig dom foreligger, noe som kan ta inntil tre år dersom saken ankes helt opp til høyesterett.

– Vi registrer at han ikke har fått medhold i begjæringen om å få komme tilbake til jobben mens saken pågår, men det viktigste er at han har fått fullt medhold og at prosessen fra NFFs side har vært for dårlig, sier advokat Nilsen.

– Dette er ikke bare en viktig sak for meg, men for alle som står i et arbeidsforhold, sier Guttorm Dilling i en pressemelding.

Han ønsker nå å legge denne saken bak seg og ser frem til en god dialog med generalsekretær Kjetil Siem.

– Jeg vil anbefale alle fast ansatte innenfor idretten å lese dommen, fordi den gir verdifull informasjon til alle mine kolleger, sier Guttorm Dilling.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT FREM: Tidligere administrativ leder for A-landslaget i fotball Guttorm Dilling (midten), hilser på NFFs advokat Nicolay Skarning. I bakgrunnen er generalsekretær i NFF, Kjetil Siem. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB Scanpix

Lover å ta lærdom

– Vi må forholde oss til at Dilling har vist mistillit til landslagsledelsen rundt samlingene. Det viktigste for oss er at han ikke blir dømt tilbake til sin stilling med det samme. Det hadde vært vanskelig om han kom tilbake til jobben på mandag, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til VG.

Han sier at de nå skal sette seg ned med Dilling og se hva som er mulig å gjøre videre. En stillingsbeskrivelse i kontrakten mellom Dilling og NFF ble avgjørende for at han vant frem i retten. Det vil Siem ta lærdom av.

– Vi mener det er helt feil, men jussen mente det motsatte. Tingretten snakker om juss og ikke virkelighetens verden, sier Siem videre.

Han understreker at de ikke har endret oppfatning til tross for dommen, men at de vil ta seg god tid i vurderingen om de skal anke eller ikke.

– Vi har hele tiden ment at denne overflyttingen må kunne aksepteres. Fotballforbundet vil vurdere å anke i løpet av den neste måneden, sier NFFs advokat Nicolay Skarning til VG.

Han tror ikke siste ordet i saken er sagt.

– Resultatet står som det står, og hvis fotballforbundet anker kan det ta et år før den går videre. Jeg mener dommen setter for snevre grenser for arbeidsgivers styringsrett.

Ifølge kjennelsen er forbundet pålagt å betale 75 000 kroner i oppreisning og alle saksomkostninger. Dommen var enstemmig fra dommer og de to lekdommerne.

– Vi tar dommen til etterretning. Nå vil vi i samråd med vår advokat vurdere hvordan vi skal forholde oss til dommen, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF i en pressemelding.

Mente seg degradert

I november ble det kjent at Dilling hadde stevnet sin arbeidsgiver gjennom 31 år. Da var han en av flere i støtteapparatet som var blitt byttet ut i Per-Mathias Høgmos første år som landslagssjef.

Tingretten skulle i grove trekk vurdere om fast ansatte Dilling hadde et stillingsvern i jobben som administrator, mens Norges Fotballforbund hevdet sin arbeidsgiverrett til å kunne omorganisere – ettersom de tilbød Dilling fikk tilbud en tilsvarende jobb for U-landslagene på guttesiden.

Det følte NFF-veteranen som en degradering – etter å ha vært A-landslagets leder på fast basis siden 2003.

Les også

 1. Fjørtoft: - Jeg har ikke overvåket noen

  OSLO TINGHUS (VG) Jan Åge Fjørtoft (48) tilbakeviser anklagene om at han har overvåket Guttorm Dilling.
 2. NFF-veteranen før rettssaken: Følte seg overvåket av Fjørtoft

  CHRISTIANIA KAFÉ (VG) Etter 31 år som ansatt i Norges Fotballforbund, møter Guttorm Dilling (57) sin nåværende…
 3. NFF-leder: Jeg håper Guttorm har lyst til å fortsette

  Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund ønsker…
 4. Ola By Rise refser NFFs personalbehandling

  Etter at saken om Guttorm Dilling ble kjent, går tidligere assistenttrener Ola By Rise hardt ut mot Norges…
 5. Guttorm Dilling får full støtte fra sin tidligere sjef: Drillo: - Det er å spytte folk i ansiktet

  OSLO TINGRETT (VG) Egil Olsen kan ikke begripe hvorfor NFF har gjort så mange endringer under hans etterfølger…
 6. Fratatt jobben i NFF – nå hylles han av gamle helter: Carew: - Jeg er hundre prosent på hans side

  John Carew (35) kommer med voldsom støtte til Guttorm Dilling (57) - som går til sak mot Norges Fotballforbund etter at…
 7. VGs fotballkommentator: Nå må NFF snart lære

  Norsk fotball har opplevd mye positivt de siste månedene. Men alle konfliktene rundt Norges Fotballforbund er skadelig.
 8. Høgmo-hjelper føler seg degradert - går til sak mot NFF

  Guttorm Dilling (57) har stevnet Norges Fotballforbund etter at han nylig ble fjernet fra landslagssjef Per-Mathias…
 9. Høgmo: - Dilling nektet å bo på landslagshotellet

  OSLO TINGHUS (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo reagerte da Guttorm Dilling ikke vil bo på landslagshotellet under…
 10. Tror ikke Dilling og NFF kan fortsette sammen

  Uansett utfallet av rettssaken mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Guttorm Dilling blir samarbeidet videre vanskelig.
 11. Saksøker NFF: Fredag faller dommen

  Guttorm Dilling (58) har saksøkt Norges Fotballforbund (NFF) for å få jobben sin tilbake. Fredag formiddag kommer dommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder