TAKK OG HEI: Veton Berisha takker fansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde tidligere i år. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

Berisha klar for tysk fotball

Omtales som et kupp

Veton Berisha (21) går fra Viking til 2. Bundesliga-laget Greuther Fürth.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

21-åringen takket for seg på Viking stadion da Sarpsborg ble slått i helgen. Allerede da meldte VG at Berisha var på vei til Tyskland, og at både Nürnberg, Kaiserslautern og Greuther Fürth var aktuelle klubber. Nå bekrefter sistnevnte at Berisha har signert en treårskontrakt.

LES OGSÅ:Mener Berisha-avgangen burde gitt minst 8 millioner

– Jeg har alltid hatt et ønske om å spille i Tyskland. Klubben har et utmerket rykte og har ofte vist at de kan utvikle spillere godt her, sier Berisha på klubbens hjemmeside.

– Veton er en spiller med flott mentalitet og en positiv, aggressiv spillestil, sier sportsdirektør Michael Mutzel samme sted.

– Han kan brukes i flere posisjoner offensivt. Vi har sett på ham i lengre tid, og det var ikke overraskende at flere klubber var i bildet, fortsetter Mutzel.

Forrige sesong endte Greuther Fürth som nummer 14 på nivå to i Tyskland.

LES OGSÅ:Molde-keeper klar for Bundeliga-klubb

Tippeligaens beste

Det tyske fotballbladet Kicker kaller nordmannen et kupp, men vet ikke nøyaktig hvor mye Berisha har kostet. Ved en overgang til Kaiserslautern lå spekulasjonene på pris på 4,3 mill. kroner, skriver Kicker.

Berisha har hatt en fabelaktig vår i Viking, og etter 14 serierunder topper han VG-børsen. 21-åringen står bokført med 11 scoringer og 3 målgivende pasninger denne sesongen, men nå må Viking klare seg uten sin største stjerne.

Aftenbladet skrev i vinter at Berishas månedslønn var på 80.000 kroner, pluss bonuser. For den økonomisk pressede klubben var det den gang lite aktuelt å tilby spissen noen bedre avtale, og Valon Berishas lillebror var i tillegg selv klar på at han ville videre.

Takket nei

I slutten av mai takket han da også nei til et konkret tilbud fra klubben. Med 11 mål - hvorav åtte de siste fem kampene - i vår, har spissens markedsverdi steget.

Det var i januar 2013 at Berisha forlenget sin avtale med Viking i 2,5 år - avtalen gikk ut i går.

– Datoen er et greit utgangspunkt med tanke på en potensiell overgang til utlandet i framtiden. Det er da de starter oppkjøringen og min form er på topp. Det passer perfekt, sa Berisha den gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder