MULIG MER USA-JUBEL: Mix Diskerud og USA er av de fleste bookmakerne regnet som Gold Cups største turneringsfavoritt. Her feirer den tidligere Stabæk og Rosenborg-spilleren etter en scoring mot Tyskland i Köln i juni - en kamp USA vant 2-1. Foto:Patrik Stollarz,Afp

USA jakter storeslem

Her er dagens oddstips

USA kvinnelandslag har akkurat vunnet VM i Canada med en overbevisende finaletriumf over Japan. I natt sparkes Gold Cup i gang, og USAs menn er sammen med Mexico de største favorittene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Trodde du at vi med avslutningen av VM for kvinner, Copa America og EM U21 var ferdig med sommerens action på mesterskapsfronten? Tenk om igjen, for i natt er det Gold Cup-avspark - turneringen for Mellom - og Nord-Amerikanske landslag.

USA er som vanlig vertsnasjon, men to av kampene spilles i Toronto, Canada. Formatet er identisk med Copa America med tre grupper á fire lag. De to beste fra hver pulje, samt de to beste treerne avanserer til kvartfinale. Finalen spilles i Philadelphia 26. juli.

De tre høyest FIFA-rankede nasjonene USA, Mexico og Costa Rica er seedet, og kan først møtes i cup-delen. Og det er ikke til å komme unna at førstnevnte er den største favoritten hos de fleste bookmakere.

USA vant turneringen i 2013, og jakter på å tangere Mexicos seks Gold Cup-mesterskap med en ny finaleseier. Landslagssjef Jürgen Klinsmann og hans spillere kom seg helt til åttedelsfinalen i VM i fjor, og mange av stjernene er fortsatt med. Nylig ble eks-Tottenham-avslutter Clint Dempsey (32) strippet for kapteinsbindet til fordel Michael Bradley (27), sønn av Stabæk-trener Bob.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Ni av spillerne i 23-mannstroppen holder til daglig til i europeiske proffklubber. Men kanskje mest kjent sett med norske øyne er New York Citys Mix Diskerud (24), som har spilt i de fire siste privatkampene, og som tidligere i uken ble klubblagkamerat med sin favorittspiller Andrea Pirlo:

Med gode USA-resultater i vår mot sterke nasjoner som Sveits (1-1). Mexico (2-0), Nederland (4-3), Tyskland (2-1), og 4-0 i generalprøven mot Guatemala har laget et solid momentum.

Etter Tysklands-seieren i juni beskrev Wolfsburgs André Schürrle USAs lag slik:

– Dette er et bra lag, fysisk sterke og aggressive. Jeg ser likheter i spillet med det Jürgen Klinsmann bygget opp som Tysklands landslagssjef, både utfra underholdningsfaktoren og lagets evne til å svitsje spillestil i kampene, sa han til Guardian.

Mexico er den heteste utfordreren, men forberedelsene har ikke vært ideelle. Meksikanerne nedprioriterte Copa America tdiligere i sommer, og sopte inn bare to poeng på sine tre gruppespillkamper. I de to testkampene i slutten av juni hadde man trøbbel med å finne en passende formasjon, og klarte bare 2-2 mot Costa Rica og 0-0 mot Honduras.

Men riktig ille var det viktige Hector Moreno (f) og at Manchester United-spissen Javier Chicharito Hernández pådro seg skader, og er ute av turneringen. Spissduoen Giovanni Dos Santos (Villarreal) og Carlos Vela (Real Sociedad) er fortsatt blant de beste i turneringen, men forsvaret har noen mangler. Heldigvis for Mexico har man en relativt overkommelig gruppe å spille inn formen på med motstanderne Trinidad og Tobago, Guatemala og Cuba.

Vi tror på seirer for både USA og Panama i deres respektive åpninskamper i natt. Sammenlagtoddsen er 2,03, og spillestopp er kl. 23.00.

Her er Norsk Tippings vinnerodds:

USA: 2,25, Mexico: 2,40, Costa Rica: 5,00, Panama: 15,00, Honduras: 20,00, Canada: 40,00, Jamaica: 45,00, Trinidad og Tobago: 50,00, Guatemala: 75,00, El Salvador: 80,00, Haiti: 100,00, Cuba: 150,00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder