Kommentar

VGs fotballkommentator mener: Selnæs i egen klasse da Konradsen sikret Rosenborg seriegullet

Av Knut Espen Svegaarden (kommentar)

DESIDERT BEST: Ole Kristian Selnæs, Rosenborg, dominerte oppgjøret mot Stabæk. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

(Rosenborg - Stabæk 1-0) I toppkampen på Lerkendal, var det en spiller som holdt mye høyere standard enn resten: RBKs dirigent, Ole Kristian Selnæs (21).

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Artikkelen er over fire år gammel

At toppklubber har vært - og sikkert kommer til å være - interessert i å gi flere titalls millioner for denne diamanten av en midtbanespiller, er ikke overraskende. Få, om noen, i norsk fotball kan styre en fotballlkamp som sønnen til den tidligere Rosenborg-keeperen Ivar Selnæs.

Mange utvisninger

Han er supertalentet som slet med temperamentet. Det er neppe mange spillere med flere utvisninger enn Selnæs i aldersbestemt fotball. Født i 1994, var han alltid bedre enn de andre i sitt kull. Men tvilerne var der - på grunn av temperamentet.

Det har han og andre jobbet hardt med. Det er viktig med temperament, men det må styres - litt. Og det er det som har skjedd.

Mot Stabæk var han over alt. Han strødde baller - over alt. Han vant baller - over alt. Han reddet til og med, spektakulært, på streken da det trengtes som mest da Stabæk skapte en av sine få muligheter i denne toppkampen.

Mye nesten

Selnæs manglet bare medspillere med den siste touchen på Lerkendal søndag kveld. For dette var kampen da RBK var litt mindre gode, enn de pleier, i det meste. Pål André Helland lyktes verken med driblinger, innlegg eller skudd. Samarbeidet med Mike Jensen fungerte dårligere enn det pleier, og de gode frisparkene, som Helland har scoret på mange ganger denne sesongen, kan oppsummeres med det han hadde mot Stabæk etter 84 minutter. Den gikk rett i muren.

Ikke hadde han Alexander Søderlund der heller, til å sette innleggene i mål. Han var suspendert.

Lyktes til slutt

Men Helland prøvde og prøvde, likevel. Og med ni sekunder før overtiden var ferdigspilt, traff han med corneren, som trener Kåre Ingebrigtsen vil få ros for å treffe med spillerbyttet: Anders Konradsen, inn for Fredrik Midtsjø, nikket inn det eneste målet, vinnermålet, bare sekunder før slutt. Og dermed er seriegullet i teorien sikret.

Stabæk er 11 poeng bak og har langt bedre målforskjell. Retorikken her er enkel: Hvorfor skal Rosenborg plutselig tape fire kamper mer enn Stabæk på de sju siste kampene, når de kun har tapt to av de 23 første?

Ære til Stabæk

Rosenborg har spilt bedre før. Langt bedre. Jeg synes de virker litt slitne, spruten er ikke helt som den var tidligere i sesongen. Slitasjen på nøkkelspillere som Midtsjø, Svensson, Søderlund, Jensen og Selnæs har vært stor. Det var kanskje ikke tilfeldig at det var en av de nye, Anders Konradsen, som scoret vinnermålet. Nysigneringene kan vise seg å bli helt avgjørende også i Europa League denne høsten.

FOTBALLJOURNALIST: Knut Espen Svegaarden i VG. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Stabæk gjorde et ærlig forsøk. Vi må huske på at dette er et lag svært få hadde tro på før sesongen. Dette er et lag, skapt av Bob Bradley, som har utfordret de store og mektige, og som - nesten - klarte å følge Rosenborg helt inn. Mot RBK var keeper Sayoba og stopperkjempen Morten Morisbak Skjønsberg fantastiske. Men Stabæk solgte bort gullsjansen med Adama Diomande til Hull i høst.

Derfor ble det heller aldri veldig spennende rundt ligagullet 2015.

Til det har Rosenborg vært altfor mye bedre, og mye jevnere, enn motstanderne denne sesongen.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Stabæk Fotball

Flere artikler

  1. VGs fotballjournalist mener: Livet blir tøft uten ballsentral Selnæs

  2. RBK-spillere fikk beskjed om å spare seg i 2. omgang

  3. Pluss content

    Var benket, ble utlånt, skulle selges: Nå er de trønder-bataljonen

  4. Konradsen etter nok en «gullscoring»: – Har noen målsnik-egenskaper

  5. Yann-Erik de Lanlay scoret mot gamleklubben Viking

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder