KOMET: Ada Stolsmo Hegerberg (17) mottok prisen som årets komet før cupfinalen lørdag. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

«Årets komet» sikret gullet med ekte hat-trick

To 17-åringer avgjorde cupfinalen

Stabæk-trener: - Dette redder sesongen

ÅRÅSEN (VG Nett) (Røa - Stabæk 0-4) Ada Stolsmo Hegerberg (17) mottok prisen som «Årets komet» før cupfinalen lørdag, og svarte med å banke inn tre mål.

Publisert:

Hegerberg sto før cupfinalen oppført med 25 mål på 18 kamper i Stabæk-trøya i 2012, ifølge klubbens egen hjemmeside.

Det var nok til å sikre tittelen "Årets komet" som ble delt ut før cupfinalen mot Røa lørdag. Den 17 år gamle angrepsspilleren var ikke snauere enn at hun takket for prisen med et vaskeekte hat-trick, i løpet av én omgang.

VG Live: Les fyldig referat

- Det er en helt fantastisk følelse. Jeg jobbet knallhardt og fikk betalt for det, sier Hegerberg til VG Nett etter kampen.

- Vi kjørte kampen fra start til slutt, og det var aldri tvil om at vi skulle ta gullet. Tre mål er helt herlig, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si!

VGTV: Se reaksjoner fra cupfinalistene

Det første målet kom etter et snaut kvarter. Hegerberg mottok ballen på tjue meter, og dro av et par forsvarsspilleren før hun enkelt plasserte ballen til venstre for keeper fra ti meters hold.

To kjappe

Med drøyt fem minutter igjen av førsteomgan smalt det på nytt fra Hegerberg. Stabæk rullet opp på venstrekanten, og et flott innlegg fra Ingrid Bakke fant pannebrasken til Hegerberg som styrte ballen i lengste hjørne.

Rett før dommer Marte Sørø blåste av første omgang hamret Hegerberg inn sitt tredje mål. 17-åringen vendte opp inne i boksen, og klemte ballen kontant i krysset.

De yngstes dag

Selv om Røa sendte landslagsspiss Lene Mykjåland - som kom tilbake fra skade før kampen - på banen etter pause, klarte de aldri å true Stabæk.

Etter snaut 70 minutter punkterte Caroline Graham Hansen (17) kampen fullstendig, men en kontrollert scoring til venstre for keeper. Hansen hadde også den målgivende pasningen ved det første målet.

Kort tid etter måtte Hansen forlate banen etter en stygg takling fra en Røa-spiller.

- Vi er unge, og dette er bare én av mange kommende Stabæk-triumfer, sier Ada Hegerberg til VG Nett.

Stabæk-trener Øyvind Eide mener cupgullet redder sesongen, etter at Stabæk ikke nådde helt opp i serien.

- Dette redder i stor grad årets sesong. Vi har en fantastisk god ung spillergrupppe, og dersom vi får beholde alle spillerne våre så går vi en meget lys framtid i møte, sier treneren til VG Nett.

Graham Hansen ble før kampen til "Toppseriens beste spiller". Både hun og Hegerberg har vært strålende for laget som tok andreplassen i årets Toppserie, og ungjentene kronet verket ved å avgjøre cupfinalen på Åråsen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder