FAMILIE: Hele familien Kastrati med Flamur, Shqipe (mor), Uke (far) og brødrene Fitim og Fisnik i klubblokalene til Osnabrück. Klubbdirektør Lothar Gans (briller), og fysioterapeut Günther Schröder (sort jakke) snakker sammen etter dramaet i Cottbus. Foto: Helmut Kemme

Kastrati: - Har ikke fått angst

Osnabrück-Flamur etter sjokket på banen

(VG Nett) Han lå bevisstløs i 15 minutter på banen etter en knalltøff duell i tysk fotball søndag. Men norske Flamur Kastrati (19) tror han spiller kamp igjen om to uker.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg har ingen angst. Det blir ikke snakk om å vegre seg. Men det kan hende jeg tenker meg litt om før jeg kaster meg inn i de tøffeste duellene, sier Flamur Kastrati.

Den norsk-albanske Osnabrück-spissen med fortid i Skeid - som er på utlån fra nederlandske Twente - ble liggende urørlig på banen etter en duell i borteoppgjøret mot Energie Cottbus i 2. Bundesliga.

- Alt ble svart

Kastrati husker godt hva som skjedde. Og forteller til VG at det var som å få en skikkelig knock out da han kjempet om ballen med Cottbus-forsvareren Markus Brzenska.

- Jeg fikk både hode og albuen fra ham (Brzenska) i nakken. Det ble et voldsomt trøkk mot en nerve. Og det var det som slo meg ut. Alt ble svart, sier Kastrati.

Det ble musestille på Stadion der Freundschaft i det gamle DDR da en ambulanse hentet Kastrati ute på banen mens førstehjelpspersonell jobbet febrilsk.

De siste ti minuttene av matchen virket helt meningsløse. Spillerne bare trillet ballen til hverandre.

Les også: Norsk fotballtalent fraktet av banen i ambulanse

Familien lamslått

Hjemme i Norge var familien lamslått. De fulgte kampen direkte på TV. Pappa Uke og broren Fitim drøyde ikke lenge før de kastet seg i bilen.

Da Flamur kom til seg selv igjen ved Carl-Thiem-Klinikum i Cottbus var de det første han fikk øye på.

- De var glade for å se meg. Og jeg er veldig takknemlig. Ikke bare til familien min, som er hos meg nå. Men alle fans og venner for støtten, sier Kastrati.

Utskrevet etter to døgn

Heldigvis kunne han utskrives etter to døgn på sykehuset. Etter en grundig legesjekk kom smilet tilbake hos vår U21-landslagsspiller.

- Det gikk 12 timer før jeg var meg selv igjen. Nå føles det veldig fint, sier Kastrati.

Les også: Bedring for Kastrati

I de siste dagene har han trent forsiktig i klubblokalene helt vest i Tyskland. Det har gått i styrketrening og lett jogging. Men i løpet av neste uke regner han med å være i balltrening.

- Jeg tror jeg spiller om to uker (Karlsruhe). Men jeg står over treningskampene til U21-landslaget (Rapid Wien og Østerrike) i neste uke, sier Flamur Kastrati.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder