BENKEN: Harmeet Singh er inne i sitt siste år i Vålerenga. Nå prøver klubben å selge ham for å få inn penger. Foto: Marius Vik, VG

Vålerenga vil selge Singh til norsk klubb

LA MANGA (VG Nett) (Strømsgodset - Vålerenga 0-1) Vålerengas stortalent Harmeet Singh (21) startet på benken mot Strømsgodset. Der risikerer han å bli de neste månedene.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er ikke lenge siden han var tenåring, men Harmeet Singh har allerede rukket 90 seriekamper i toppdivisjonen for Vålerenga.

Spørsmålet er om det blir så mange flere.

Singh vil ikke prioriteres

I torsdagens kamp mot Strømsgodset i La Manga Cup startet 21-åringen på benken. Som følge av at han ikke vil forlenge med østkantlaget kan det bli mye tid der fremover.

- For å si det sånn: Under ellers like forhold vil andre prioriteres foran ham, sier Martin Andresen til VG Nett.

Grunnen er enkel: Harmeet Singh er inne i sitt siste år av Vålerenga-kontrakten, og ønsker ikke å forlenge med østkantlaget. I et intervju med VG Nett tidligere i dag sa Vålerenga-treneren at Oslo-laget ikke ville havne i en situasjon hvor man lot sine mest talentfulle spillere gå gratis som Bosman-spillere.

Derfor jobbes det nå aktivt for å få inn penger for midtbanespilleren.

- Vi ønsker å forlenge med Harmeet, men når han ikke ønsker det, må vi selge ham. Det kom ingen bud på ham fra utlandet i dette overgangsvinduet, og til sommeren får vi bare knapper og glansbilder. Da ønsker vi i stedet å selge ham til en norsk klubb nå, avslører Andresen, som likevel ikke har helt tro på at det vil gå i orden.

- Han har i alle fall selv sagt at han vil til utlandet.

Skal kjempe hardt for plassen

Hovedpersonen selv liker dårlig situasjonen han er havnet i, men lover at han skal jobbe hardt for å få mye spilletid også i 2012.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten min, og jeg håper ikke det spiller noen rolle for laguttaket at jeg ikke vil forlenge. Jeg skal i alle fall jobbe beinhardt for å få spille mye, det skal ikke bli lett å vrake meg, sier Singh til VG Nett.

- Det er ingen gunstig situasjon det her, men jeg er sterk og takler dette.

Les også: Solskjær ønsker Singh

Om forholdet til Andresen er hovedpersonen forsiktig.

- Han er treneren min, og vi har det samme forholdet som før. Jeg er profesjonell, og det viktigste for meg er å vise at jeg er god nok for laget.

Doffen-perle avgjorde

Mot Strømsgodset viste i alle fall den ferske landslagsspilleren at det fortsatt bor mye i ham. Singh kom inn for Kristofer Hæstad etter en snau time, og hadde flere gode ballberøringer og pasninger i sine 35 minutter på banen.

Før innhoppet hadde nevnte Hæstad satt ballen i krysset på - ifølge spilleren selv - en «noe heldig volley», og den lekre scoringen var nok til å skille de to Østlands-lagene.

- Det gjøres en solid jobb i dag, mener Martin Andresen, mens Vålerenga-kaptein Hæstad mener at Oslo-laget er på gang.

- Vi har mange gode spillere i dette laget, og jeg synes vi er på rett vei nå.

PS! Viking har hentet Joan Simun Edmundsson fra Newcastle, men spissen ankom La Manga med skade, skriver Rogalands Avis.

- Jeg fikk noe i lysken da jeg spilte en B-lagskamp for Newcastle tidligere denne uken. Men det er ikke noe alvorlig. Jeg tipper det er snakk om dager og at jeg vil spille kamp her nede. Om det ikke blir på søndag så i alle fall i midtuken, sier Edmundsson til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder