Boli reddet viktig poeng for Aalesund

ÅLESUND (VG) (Aalesund-Sarpsborg 08 2-2) Sarpsborg 08 imponerte ingen i ruskeværet i Ålesund. For selv om de lå på skuddhold med tanke på medalje, så var det Aalesund som skapte mest.

Sebastian Langvik-Hansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sarpsborg 08 kom til Aalesund med visshet om at en seier kunne ta dem opp på lik poengsum som Odd, og dermed ligge godt an for medalje. Aalesund var på sin side avhengig av å få med seg et resultat for ikke å falle av i kampen om å overleve.

Til tross for den store forskjellen på tabellen var det vanskelig å se det på banen. Sarpsborg var kanskje det beste laget i første omgangen, men det var Aalesund som stod for det meste foran mål i den andre.

Det så lenge ut som alle tre poengene skulle bli med gjestene hjem, men Franck Boli dukket opp i det 82. minutt og sikret Aalesund et livsviktig poeng i bunnstriden.

– Det var en utrolig viktig scoring. Jeg hadde en tanke i hodet, og det var å gå inn å gjøre det jeg kan, og det var å få den inn, sier Boli til VG.

Forrige helg: Stabæk banket Aalesund i Alanzinho-comeback

Dette var en kamp som var viktig for begge lag, og begge trenerne var enige om at det til slutt var rettferdig med ett poeng til hvert av dem.

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men er ikke veldig misfornøyd sånn som kampen utartet seg, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke, og fortsetter.

– Vi får jo noen store sjanser på slutten, som gjør at det føles litt bittert i etterkant når vi vet at om vi bare hadde satt en av dem, så hadde vi dratt det i land. Og det er ingen tvil om at det er stor forskjell på ett og tre poeng i fotball. Så vi er litt skuffet, men sett kampen under ett, så har vi ingenting å være misfornøyd med.

Trond Fredriksen var utrolig glad for at Boli scoret det viktige målet på slutten.

– Det var utrolig viktig. Både fordi vi får med oss et poeng, men også fordi vi får bygd en skjør gruppe enda sterkere, og gi dem selvtillit. Vi trenger selvtillit fremover, sier han til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

Viktig: Unge Sondre Fet fikk sin første start for sesongen og kronet det med en fin og viktig scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Fine scoringer i regntungt Ålesund

For det ble en regntung og folketom aften i Ålesund, og selv om dagen ikke var noe lyspunkt i seg selv, ble vi servert noen fine scoringer på Color Line Stadion.

Sarpsborg dominerte åpningen på kampen, og fikk betalt for det da Patrick Mortensen banket sarpingene i ledelsen etter 11 minutter. Kirkevold prøvde å finne Tveita, som gikk i bakken, og ballen endte opp hos Peter Orry Larsen. Han hadde kontroll på ballen, før han sklei og mistet ballen ut til Mortensen, som vendte opp på en fem-øring og banket den utagbart inn bak Andreas Lie.

Fått med deg? Tippeligaen får «nytt» navn

Men det tok ikke mer enn 2 minutter før utligningen satt i motsatt ende. 19 år gamle Sondre Fet, som fikk sin første start for sesongen, stanget inn et innlegg fra høyreback, Arnason. Headingen var av det vakre slaget og dalte ned i motsatt hjørnet, over en utspilt Sarpsborg 08-keeper.

Lynhurtig: Pål Alexander Kirkevold parkerte Vito Wormgoor før han trillet ballen i mål og Sarpsborg 08 opp i ledelsen, og da kan man feire sånn her. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

– Sondre fortjente å spille og ga oss akkurat det vi ba om. Han bidro med energi, løper begge veier, og scorer et fantastisk fint mål i tillegg, sier Trond Fredriksen om sin unge juvel.

For det er ingen tvil om at unggutten verdsettes høyt av trener Fredriksen, og en han har stor tro på.

– Han har gode ferdigheter og er en på-mål-spiller. Han er alltid på jakt etter muligheter og finne rom for å vende opp i og ta med seg ballen fremover. Det er en spiller som vi skal bygge opp i årene som kommer, sier han.

Men kun 9 minutter etter Fet sin scoring satte Pål Alexander Kirkevold utligningen bak Lie i Aalesund-buret.

Få fullstendig kampreferat her!

Unøyaktighet ga underholdning

Over i andre omgang var Aalesund litt mer "på", men det var fortsatt store åpninger i begge lags forsvar. Mye unøyaktighet fra begge lag sørget for gode kontringsmuligheter.

Les også: Fjørtoft ut av landslagets støtteapparat

Begge lag gjorde noen bytter og kom til en del sjanser, men avslutningene var ganske dårlige fra begge lag. Vertene hadde kanskje fortjent å få en utligning tidligere, men når den først kom så var det nettopp en innbytter som gjorde det. Frank Boli fikk æren av å sikre uavgjort i det 83. minuttet.

Og selv om det ene poenget var kjærkomment, så hadde nok vertene både håpet og fortjent en scoring til.

På overtid fikk likevel Sarpsborg 08 flere gode muligheter til å få vinnermålet, men Andreas Lie vartet opp med noen fantastiske redninger, som gjorde at Aalesund fikk med seg et fortjent poeng til slutt.

Nå venter en utrolig viktig kamp for Aalesund i Kristiansand 9. september.

– Det er viktig at vi har et smalt fokus fremover. Vi skal til Kristiansand og slå Start, og det er det vi tenker på nå. Det er mye negativitet fra omgivelsene, men det kan ikke vi bry oss om, sier Fredriksen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder