I TRØBBEL: Kjetil Rekdals Vålerenga gikk på sin syvende kamp på rad uten seier da Sogndal tok poeng på Ullevaal. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Rekdal etter ny nedtur: – Vi får juling

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Sogndal 1-1) Ronny Deila-effekten uteble på Ullevaal. Kjetil Rekdals Vålerenga spilte sin syvende kamp på rad uten seier.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi kan absolutt rykke ned, sier kaptein Christian Grindheim.

– Vi må bli mer kyniske. Hvis vi ser at vi sliter, må vi gå for det ene poenget istedenfor tre. Vålerenga må bli styggere, sier han.

Grindheim og hans lagkamerater klarte ikke å følge opp en positiv førsteomgang. De blåkledde fra hovedstaden virket energiske, skjerpede og toppmotiverte fra start, og ble belønnet da Ghayas Zahid scoret 1-0-målet etter et drøyt kvarter.

Men etter pause sluknet Rekdals menn, og lille Sogndal fortsatte å yppe seg mot de store. Takket være en utligning av Ole Amund Sveen etter 69 minutter spilte Eirik Bakkes lag sin niende kamp på rad uten å tape. Det inkluderer seier over Molde og uavgjort mot Rosenborg.

VG Live: Slik var kampen minutt for minutt

– Voldsom vinnerinnstilling

Vålerenga forblir på nedrykksplass. Det nyttet ikke at deler av stadion sang Deilas navn da det gikk mot full tid.

– Vi gir Sogndal for mye initiativ, vi får juling fysisk og løpsmessig, så Sogndal får lov til å diktere andreomgangen. Da blir det en fightekamp, og det passer nok Sogndal bedre enn oss, sier Rekdal til VG.

– Det går ikke på viljen. Det går mer på utfordringer som har vært der i hele år, sier Rekdal.

Lest denne? Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

Sogndal-trener Eirik Bakke var langt mer fornøyd enn sin kollega etter nok et godt resultat. Han peker også på sitt lags fysikk som en nøkkel til suksess.

– Du ser på gjengen at det er en voldsomt godt trent gjeng. Det er voldsom fysikk på dem. Det er en god blanding i laget, med voldsom trøkk og en voldsom vinnerinnstilling, sier Bakke.

– Slipper inn et drittmål

Vålerenga-målscorer Zahid var tydelig nedbrutt i pressesonen etter kampen.

– Det er bittert. Jeg synes vi fortjente tre poeng, men vi slipper inn et drittmål og klarer ikke å sette sjansene våre, sier Zahid.

– Jeg vet ikke hva som skjer i andre omgang. Det har skjedd mye nå, det er ikke første gang. Det er noe vi må finne ut av, sier han.

Hjemmekampen mot Sogndal avsluttet en Vålerenga-uke full av kontraster. Laget ble knust 4-1 av Brann seks dager tidligere, men stemningen blant fansen gikk fra null til hundre da det ble klart at Ronny Deila blir ny hovedtrener – med en solid pengeinnsprøytning fra hovedaksjonær Tor Olav Trøim.

– Jeg har ikke tenkt på det. Jeg vet ikke hvordan det har påvirket oss, men jeg regner med at det har påvirket oss på en bra måte, sier Zahid.

Vålerenga så forfriskende ut fra start, med en aggressivitet og tenning som tydet på at Deila-ansettelsen hadde gitt dem litt ekstra motivasjon.

Spesielt frisk var Ghayas Zahid. Derfor var det rett og rimelig at playmakeren, som ikke hadde scoret siden femte serierunde, var mannen som sendte Vålerenga i ledelsen.

Unge, talentfulle Sander Berge fant Rasmus Lindkvist med en strålende boksåpnerpasning på venstrekanten. Svensen la inn i feltet, og etter litt klabb og babb banket Zahid ballen i nettaket.

VIFs nummer 10 kunne scoret både ett og to mål til i første omgang.

– Bli enda styggere

Derfor var det et aldri så lite paradoks at en feil av nettopp Zahid, som ga bort ballen til Sogndal med en upresis flikk, skulle føre til gjestenes utligning i det 69. minutt. Sogndal kontret, Gilbert Koomson la inn i feltet, og Ole Amund Sveen avsluttet kontant i hjørnet foran bortefansen.

– Vi er litt naive og kaster opp mange folk for å prøve å score 2-0-målet. Vi lar dem få for mange kontringsmuligheter, så det er ikke overraskende at de utligner. Vi må muligens bli enda styggere, det er noe vi hadde tatt med oss inn i kampen, men vi må bli bedre til å holde unna, sier Vålerenga-unggutten Sander Berge.

Utligningen var som en nål i Vålerenga-ballongen. Hjemmefansen, så langt syngende og i strålende humør, stilnet brått, og de blåkledde spillerne så ut til å miste motet. Det meste skulle handle om gjestene fra saftbygden derfra og ut.

Sogndal kunne stukket av med seieren, men sløste med noen sjanser. De smiler likevel utvilsomt bredest etter sin niende strake kamp uten tap.

– Det er godt å ta enda et poeng på bortebane. Kampen var vanskelig for oss i første omgang, men vi hentet oss inn igjen etter pause. Vi kunne til og med scoret to eller tre mål til. Vi fortjente en seier, sier Sogndals franske stopper Christophe Psyché.

Ronny Deila? Han risikerer å ta over et lag i Obos-ligaen dersom dette fortsetter. Rekdal kunne ikke svare på om den påtroppende hovedtreneren kan komme til å ta over før sesongslutt dersom de svake resultatene fortsetter.

– Det har jeg ikke peiling på. Jeg kan ikke stå og svare på det. Det eneste jeg vet, er at Ronny har vært knallhard på at han ikke skal starte før 1. januar, sier Rekdal.

Les også

 1. Scheie om Dempsey-avgangen: - Først og fremst veldig trist for Haugesund

  Torsdag sa Mark Dempsey opp sin jobb som trener i FK Haugesund. Lørdag tar laget imot erkerival Viking på eget gress.
 2. VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

  Tor Olav Trøim (53) forklarer nok en storsatsing i Vålerenga med et stort ønske om at Oslo-klubben igjen skal nå toppen…
 3. Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

  Det var ikke første gang Mark Dempsey (52) sa opp trenerjobben i FK Haugesund.
 4. Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

  Etter en suksessrik vårsesong har engelskmannen Mark Dempsey (52) trukket seg som trener for FK Haugesund.
 5. Dette laget er i verre form enn Start

  Stedet er mest kjent for festing, fyll og fanteri, men Ayia Napa har også et fotballag som sliter i sterkere motvind enn…
 6. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

  Etter å ha rådført seg med en rekke personer lanserte en engasjert Tor Olav Trøim (53) ny storsatsing i Vålerenga.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Vålerenga Fotball
 3. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. To kjappe VIF-scoringer ga Deila pusterom

 2. To kjappe VIF-scoringer ga Deila pusterom

 3. Stengel-stikk til Rosenborg: – De skal være glad de fikk med seg poeng

 4. Sogndals franskmann fryktet det verste: – Det var veldig skummelt

 5. 32 spillere i A-stallen: VIF suverent størst i Eliteserien

Fra andre aviser

 1. Ingen Deila-effekt for VIF – rotet vekk ledelsen mot Sogndal

  Aftenposten
 2. Rekdal etter nytt poengtap: - Spillerne får gjerne ta seg en fest

  Aftenposten
 3. De har harselert med motstandernes spillestil, men kun tre lag har scoret færre enn Vålerenga: - Vår største utfordring

  Aftenposten
 4. Rekdal om Vålerenga-helten: - Den beste i ligaen

  Aftenposten
 5. Zahid-straffe reddet Vålerenga i sluttminuttene

  Aftenposten
 6. Vålerenga nekter å tape: Sikret sterkt bortepoeng etter sen scoring

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no