SLITER: Starts trener Steinar Pedersen (høyre) under kampen mellom Start-Bodø Glimt på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Ble ydmyket av Bodø/Glimt: Start har ikke vunnet på over ett år

SØR ARENA (VG) (Start – Bodø/Glimt 1 – 4) Det er ett år og fire dager siden sist Start vant en fotballkamp i eliteserien.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld ble Bodø/Glimt for sterke for sørlendingene på Sør Arena i Kristiansand.

Dette var kampen Start «skulle» og «burde» vinne. Hjemme mot bunnkollega Bodø/Glimt skulle Start bryte forbannelsen og ta sin første trepoenger siden 4. juli 2015 da de slo Stabæk 4-1.

Men den gang ei. Allerede før pause viste Bodø/Glimt at de hadde reist sørover for å ta alle poengene, og målet til Trond Olsen etter 32 minutter sendte vertene slukøret inn i garderoben.

– Vi er veldig glad for å ha tatt tre poeng, selv om vi var rufsete defensivt i dag. Prestasjonen vår var ikke kjempegod, sa Glimt-trener Åsmund Bjørkan til TV 2 etter kampen.

– Det kjennes blytungt

Hjemmelaget skal ha for at de kom ut etter pause og virkelig forsøkte å hente inn Glimts ledelse. Og allerede etter to spilte minutter skulle innbytter Lars-Jørgen Salvesen satt inn utligningsmålet da han headet over fra kort hold.

Men 1-1 kom likevel etter 57 minutter. Chidiebere Nwakali banket inn utligningen da en Glimt-klarering endte opp hos midtbanespilleren på drøyt 16 meter.

Da virket det som om Start hadde tatt over føringen i kampen, og Espen Børufsen var fryktelig nærme å sende hjemmelaget i føringen da skuddet hans gikk i stolpen og ut etter 66 minutter.

– Dette var brutalt. Det kjennes blytungt. Jeg mener vi leverte en ganske god kamp, men sluttproduktet mangler, sa Børufsen til TV 2.

Men det var gjestene som skulle finne nettmaskene igjen. Et minutt etter stolpeskuddet til Børufsen fikk innbytter Henrik Furebotn stå alene og lade kanonen etter et hjørnespark. Skuddet føk forbi alle i Start-feltet og en utspilt Håkon Opdal.

Og like før slutt fikk Glimt gjøre det de er kjent for. Nemlig kontre. Trond Olsen driblet seg fri på venstrekanten og serverte Fitim Azemi som ganske så alene fikk stange inn 3-1.

Tre minutter på overtid ble Emil Jonassen felt av en klønete Alex DeJohn. Jens Petter Hauge fikk dermed sjansen fra straffemerket, og innbytteren var iskald da han fastsatte sluttresultatet til 4-1.

– Vi kan ikke gi opp, vi må bare fortsette å jobbe hardt. Vi har fortsatt tro på at vi kan snu dette, avsluttet Børufsen.

Målgivende fra EM-keeper

Det var svært lite som skjedde den første snaue halvtimen på Sør Arena. Et brukbart skudd fra Starts Chidiebere Nwakali etter 23 minutter var vel stort sett det som kunne kalles for en mulighet fra noen lagene.

Men så våknet kampen og Bodø/Glimt noe til live, og etter 28 minutter fikk Fitim Azemi en god sjanse til å sende gjestene i føringen. Men et langt bein av Starts Henrik Robstad hindret scoring.

Minuttet senere får Azemi en ny mulighet, men denne gangen er det Start-keeper Håkon Opdal som står i veien for Glimt-spissen.

Men etter 32 minutter skulle gjestene lykkes. Et langt utspark fra Hannes Thor Halldorssen lurer alle, og går hele veien til Trond Olsen som sniker seg bak Starts midtstoppere som står altfor høyt i banen. Alene med Opdal er vingen iskald og sender Bodø/Glimt i ledelsen.

Dermed kommer Halldorssen rett fra EM-suksess med Island til å servere en målgivende pasning i Kristiansand.

Start våknet litt etter kalddusjen, men verken Matias Rasmussen eller Espen Børufsen klarte å score på de mulighetene de fikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder