I KJENT STIL: Slik har du ofte sett Nederland-vingen Eljero Elia i VM. 23-åringen har imponert med gode dribleserier, og her er det Slovakias Peter Pekarik som har blitt lurt trill rundt. Foto: AFP

Elia: - Dere har ikke sett det beste av Nederland

Tre av åtte Nederland-mål har kommet etter Elia-innhopp

(VG Nett) Eljero Elia (23) har vist godt gammeldags vingspill i Marc Overmars-klassen i VM. Nå lover han mer Nederland-suksess foran kvartfinalen mot Brasil.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Elia har kommet inn som innbytter i alle Nederlands fire kamper i Sør-Afrika, og har vist kvaliteter som har fått folk til å sammenlikne han med den tidligere stjernevingen Mars Overmars.

VG Nett-leser:Vi får håpe at van Persie er ferdig med å krangle, og finner toppformen.Diskuter her!

- Jeg ønsker å komme i gode posisjoner og skape sjanser for laget. Jeg føler jeg har gjort en god jobb i VM og ønsker å holde det vedlike, sier Elia til fifa.com.

23-åringen, som er oppkalt etter jazzartisten Al Jarreau etter forslag fra storesøsteren, har røtter fra Surinam i likhet med tidligere storspillere som Clarence Seedorf, Ruud Gullit og Frank Rijkaard.

VG LIVE:Følg Nederland - Brasil her fra 16.00!

Elia var innom Ado den Haag og Twente i Nederland før han forsvant til tysk fotball og Hamburg.

- I Tyskland er det ikke mange driblevinger. Når jeg får det til, blir fansen ville, smiler Elia.

Nederland-trener Bert van Marwijk har flere ganger fortalt om sin begeistring for Elia, men i VM har vingen startet på benken i fire av fire kamper.

Les også:Van Marwijk: - Vi er ikke redd Brasil

Etter like mange innhopp viser statistikken at tre av Nederlands åtte mål har kommet etter at Elia har tatt av seg overtrekksdressen.

- Vi kan mye bedre enn vi har vist hittil, sier Elia etter fire seirer på like mange VM-kamper.

- Resultatene er gode, men vi har ennå ikke vist hvilket lag vi er, og fått frem den fotballen vi ønsker å spille. Selv om vi har hatt kontroll i alle kampene, er jeg sikker på vi vil bli bare bedre og bedre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ORANSJ JUBEL: Eljero Elia (t.h.) feirer 2-0-målet mot Slovakia i åttedelsfinalen sammen med Dirk Kuyt (t.v.) og Wesley Sneijder. Foto: AP

Les også:Cruyff skammer seg over Brasils VM-innsats

Bert van Marwijk har gjort det klart at nederlenderne ikke er redde for Brasil. Kvartfinalemøtet er en reprise fra VM i 1994 der Branco avgjorde med et knallhardt frispark, og også Elia tror på hevn 16 år etter.

- Når vi dro til Sør-Afrika, tenkte vi bare på å komme til finalen. Vi frykter ikke Brasil eller noen andre motstandere. Vi må bare spille vårt eget spill, mener Hamburg-vingen, som husker 3-2-thrilleren fra USA-VM.

Protokoll:Hva synes du om Brasils VM-innsats?

- Jeg var seks år og så kampen på ferie i Surinam. Alle der heiet på Brasil, smiler han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder