Dette har Oxlade-Chamberlain aldri gjort før

FOTBALL

(Arsenal - Reading 2-0) Alex Oxlade-Chamberlain (23) sørget for at rekken uten tap nå teller 13 kamper, samtidig som han brøt en personlig barriere i Arsenal-drakten.

Publisert: Oppdatert: 25.10.16 23:25

Kantspilleren skrev under for Arsenal i august 2011, uken før han fylte 18. Selv om inneværende sesong fortsatt er ung, har han allerede satt ny personlig rekord i London-klubben.

•For da han utnyttet slett forsvarsspill og en ryggende Tyler Blackett til å banke inn 1-0, scoret han sitt fjerde for sesongen.

•Da 23-åringen etter 78 minutter fulgte opp med sitt andre for dagen, satt 23-åringens femte i høst.

Fem mål på en sesong har han ikke scoret siden 2010/2011-sesongen. Den gang scoret han ti mål som 17-åring for Southampton på tredje nivå i engelsk fotball.

– Han er mer konsentrert, mer bestemt og han har jobbet veldig hardt på treningsfeltet. Det betaler seg i prestasjoner som denne, sier Wenger etter kampen ifølge Arsenals egen Twitter-konto.

Mot Jaap Stams Reading slettet han sin forrige klubbrekord på fire, og sendte Arsenal til kvartfinalen i Ligacupen.

Henry: – Toppspillere unngår Arsenal

Ni bytter

Med et tett kampprogram gjorde Wenger ni bytter fra laget som spilte den målløse affære mot Middlesbrough - skuffende for mange etter at de nedsablet Ludogorets i midtuken.

Kun midtbaneanker Mohamed Elneny og kantspiller Alex Iwobi figurerte fra start i både lørdagens og tirsdagens oppgjør.

Det førte kanskje til neglebiting hos Arsenal-fans med god hukommelse. For kun ett år siden endte Ligacup-eventyret mot Sheffield Wednesday i fjerde runde med tre i sekken og gigantflause.

Men tirsdag viste Arsenal tidlig at de var på jobb. Tre store sjanser - alle skapt på lagets høyreside - vartet London-laget opp med.

Reading på sin side varierte mellom noen spe kontringsforsøk, samt mye ballbesittelse på egen halvdel.

Sistnevnte ble de knallhardt straffet for av en distinkt Oxlade-Chamberlain.

Sett denne? – Et av de vakreste angrepene jeg har sett på Emirates

Ikke som i 2012

Lagene møttes i Ligacupen også i 2012, og mange vil nok huske den vanvittige 7-5-kampen på Madejski Stadium. De som håpet på en reprise av thrilleren på 120 minutter fikk ikke oppfylt det ønsket.

For Arsenal hadde kontroll. Det var de som skapte sjansene, det var de som hadde ball i de farlige områdene.

Uansett ble nok skuldrene til Arsene Wenger lavere da 1-0 ble til 2-0 etter 79 minutter. Like etter at Olivier Giroud kom på banen gjorde franskmannen en glimrende jobb feilvendt. Han trillet til Chamberlain, som dundret inn 2-0 via en Reading-forsvarer.

Les også: Arsenal vant med et nødskrik

Dermed besørget han at Arsene Wenger kan vise til en rekke på tretten kamper uten tap. En rekke som strekker seg helt tilbake til 3-4-tapet mot Liverpool i egen lekegrind i London 14. august.

PS! Nå venter Sunderland (b), Ludogorets (b) og Tottenham (h) i løpet av de tolv neste dagene før landslagspausen.

Her kan du lese mer om